Mikaela Kellner brottade ned tjuven. Nu har hon blivit en viral succé världen över. Foto: Jenny Adolfsson / TT NYHETSBYRÅN MIKAELA KELLNERMikaela Kellner brottade ned tjuven. Nu har hon blivit en viral succé världen över. Foto: Jenny Adolfsson / TT NYHETSBYRÅN MIKAELA KELLNER
Mikaela Kellner brottade ned tjuven. Nu har hon blivit en viral succé världen över. Foto: Jenny Adolfsson / TT NYHETSBYRÅN MIKAELA KELLNER
Hon kallas nu "bikinipolisen" och "ninja" i internationella medier. Foto: PrivatHon kallas nu "bikinipolisen" och "ninja" i internationella medier. Foto: Privat
Hon kallas nu "bikinipolisen" och "ninja" i internationella medier. Foto: Privat

Bikinipolisen Mikaela
blev en världsnyhet

Publicerad

Den bikiniklädda svenska polisen Mikaela Kellner brottade ned en tjuv - och blev en viral succé i sociala medier över hela världen.

Hon kallas "bikinipolisen" och "ninja" på stora internationella sajter.

Semesterlediga polisen Mikaela Kellner grep en ficktjuv i Rålambshovsparken i Stockholm i onsdags. Inte iklädd uniform - utan bikini.

Hon lade själv ut en bild av det rådiga ingripandet på Instagram. För att varna andra för ficktjuvar, säger hon.

"Härligt med civilkurage"

Bilden på den vältränade bikiniklädda polisen spreds blixtsnabbt i sociala medier. Först i Sverige med nu mer än 6 000 gillanden på Instagram. Sedan över hela världen.

"Bra jobbat, härligt med civilkurage" och "Så jäkla underbart, kanske dags att Polisen tar fram en tjänstebikini", lyder ett par av kommentarerna på Instagram.

Jättesajten Reddit - med 542 miljoner besökare varje månad - lyfter fram Mikaela under rubriken "Bikinipolis tar ned ficktjuv". Reddit är den 25:e mest besökta sajten i världen.

Samtidigt skickar den stora prisbelönta sajten Quartz ut nyheten om den lättklädda kvinnliga polisens utryckning med rubriken "Svensk solbadande ninja-polis". Quartz är en respekterad sajt som specialiserar sig på affärsinformation, men också uppmärksammar "lättare" nyheter.

"Hängde kvar och kollade runt"

Mikaela Kellner och tre vänner solade i Rålambshovsparken när en man kom fram för att försöka sälja tidningar. De tackade nej, men han gav sig inte. Mikaela fattade misstankar - och upptäckte att han hade stulit en mobiltelefon som låg under deras filt.

– Han hängde kvar och kollade runt och då fick jag känslan av att han kollade efter värdesaker. Jag sa åt mina kompisar att de skulle hålla koll på sina saker, säger Mikaela.

– Min kompis höll sin handväska i ena handen och mobilen i den andra, men glömde att hon hade en mobil till. Det var den han tog, säger hon.

Flerfaldig världsmästare

Mikaela och hennes kompis, som också är polis, sprang efter mannen och fick snabbt ned honom på marken.

– Han hade bara hunnit kanske 15 meter bort. Först blev han lite förbannad och stretade emot lite. Men vi la ner honom på gräset, ringde polisen och höll fast honom tills kollegerna kom, säger Mikaela.

Mikaela Kellner är inte bara erfaren polis. Hon är också vältränad som femfaldig världsmästare i åttakamp för poliser och brandmän, skriver SVT Nyheter Uppland.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag