Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Bikinipolisen Mikaela
blev en världsnyhet

Mikaela Kellner brottade ned tjuven. Nu har hon blivit en viral succé världen över.Foto: Jenny Adolfsson / TT NYHETSBYRÅN MIKAELA KELLNER
Hon kallas nu "bikinipolisen" och "ninja" i internationella medier.Foto: Privat

Den bikiniklädda svenska polisen Mikaela Kellner brottade ned en tjuv - och blev en viral succé i sociala medier över hela världen.

Hon kallas "bikinipolisen" och "ninja" på stora internationella sajter.

Semesterlediga polisen Mikaela Kellner grep en ficktjuv i Rålambshovsparken i Stockholm i onsdags. Inte iklädd uniform - utan bikini.

Hon lade själv ut en bild av det rådiga ingripandet på Instagram. För att varna andra för ficktjuvar, säger hon.

"Härligt med civilkurage"

Bilden på den vältränade bikiniklädda polisen spreds blixtsnabbt i sociala medier. Först i Sverige med nu mer än 6 000 gillanden på Instagram. Sedan över hela världen.

"Bra jobbat, härligt med civilkurage" och "Så jäkla underbart, kanske dags att Polisen tar fram en tjänstebikini", lyder ett par av kommentarerna på Instagram.

Jättesajten Reddit - med 542 miljoner besökare varje månad - lyfter fram Mikaela under rubriken "Bikinipolis tar ned ficktjuv". Reddit är den 25:e mest besökta sajten i världen.

Samtidigt skickar den stora prisbelönta sajten Quartz ut nyheten om den lättklädda kvinnliga polisens utryckning med rubriken "Svensk solbadande ninja-polis". Quartz är en respekterad sajt som specialiserar sig på affärsinformation, men också uppmärksammar "lättare" nyheter.

"Hängde kvar och kollade runt"

Mikaela Kellner och tre vänner solade i Rålambshovsparken när en man kom fram för att försöka sälja tidningar. De tackade nej, men han gav sig inte. Mikaela fattade misstankar - och upptäckte att han hade stulit en mobiltelefon som låg under deras filt.

– Han hängde kvar och kollade runt och då fick jag känslan av att han kollade efter värdesaker. Jag sa åt mina kompisar att de skulle hålla koll på sina saker, säger Mikaela.

– Min kompis höll sin handväska i ena handen och mobilen i den andra, men glömde att hon hade en mobil till. Det var den han tog, säger hon.

Flerfaldig världsmästare

Mikaela och hennes kompis, som också är polis, sprang efter mannen och fick snabbt ned honom på marken.

– Han hade bara hunnit kanske 15 meter bort. Först blev han lite förbannad och stretade emot lite. Men vi la ner honom på gräset, ringde polisen och höll fast honom tills kollegerna kom, säger Mikaela.

Mikaela Kellner är inte bara erfaren polis. Hon är också vältränad som femfaldig världsmästare i åttakamp för poliser och brandmän, skriver SVT Nyheter Uppland.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.