Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Bidens uppmaning efter dödsskjutningen

USA:s president Joe Biden uttalar sig efter skjutningen som tog livet av Daunte Wright. Händelsen har väckt stor ilska och protester som ibland blivit våldsamma har ägt rum i Minnesota.
Joe Biden.
Foto: PATRICK SEMANSKY / AP TT NYHETSBYRÅN
Joe Biden uppmanar till lugn efter att en svart man skjutits ihjäl av polis i Minneapolis.
Foto: CHRISTOPHER JANARO/SHUTTERSTOCK

Joe Biden uppmanar till lugn efter att en svart man skjutits ihjäl av polis i Minneapolis, rapporterar amerikanska The Hill.

– Vi måste vänta och se vad utredningen visar. Hela utredningen, säger presidenten till amerikanska medier.

Det var på söndagskvällen som 20-åriga Daunte Wright sköts till döds i samband med ett polisingripande i en förort till Minneapolis i delstaten Minnesota. Wright hade blivit stannad av polisen för en trafikkontroll då han sköts. 

Stadens polischef Tim Gannon menar att polismannen i den stressade situationen som uppstod kan ha dragit sitt tjänstevapen av misstag – i tron att det var elchockvapen.

Skrek Wrights namn

Redan på söndagen efter skjutningen hade en grupp demonstranter samlats utanför polisstationen i Brooklyn Center, stadsdelen där Daunte Wright dödades och skrikit hans namn i protest mot polisvåld.

Kort efter polischefens uttalande på måndagen kommenterar USA:s president Joe Biden händelsen, rapporterar The Hill.

– Jag tror vi måste vänta och se vad utredningen visar. Hela utredningen – som jag antar att ni alla har sett precis som jag (...) Frågan är: Var det en olycka, var det avsiktligt, säger Joe Biden till reportrar efter att han pratat med guvernören i Minnesota.

Inte rätt att plundra

Och fortsätter:

– Men tills dess! Jag vill återigen klargöra. Det finns absolut inget rättfärdigande för plundring. Inget rättfärdigande för våld. Fredliga protester är förståeligt, säger Biden.

Dödsskjutningen av afroamerikanen Daunte Wright inträffade i anslutning till pågående rättegång mot före detta Minneapolispolisen Derek Chauvin som står åtalad för att ha dödat George Floyd i samband med ett polisingripande förra året. 

Filmen visar: Här skjuts Daunte Wright – av misstag

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.