Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Bidens skarpa hot till Putin: ”Blir katastrof”

USA:s president Joe Biden skickar nu en skarp varning till Rysslands Vladimir Putin.
Foto: EVAN VUCCI / AP TT NYHETSBYRÅN
Vladimir Putin.
Foto: ALEXEI DRUZHININ / AP TT NYHETSBYRÅN

President Joe Biden varnade under en pressträff på onsdagen för rysk invasion av Ukraina.

Han underströk att om Ryssland väljer att invadera så kan de vänta sig ”betydande” mänskliga förluster, rapporterar AFP.

Det kommer kosta att invadera Ukraina, såväl ekonomiskt som i människoliv. Det menade USA:s president Joe Biden under en pressträff på onsdagen.

– Det kommer att bli katastrof, säger han, enligt AFP.

I samma tal varnade presidenten också för att en invasion av Ukraina kommer vara ”förkrossande för Ryssland”.

Tidigare i dag varnade USA:s utrikesminister Anthony Blinken för att Ryssland kan anfalla ”med mycket liten förvarning” – han menade då att det var tydligt att Ukraina har några jobbiga dagar framför sig. Blinken, som under dagen var på besök i Ukraina, uttalade också sitt fortsatta stöd till landet.

På fredag ska Blinken träffa sin ryska dito Sergej Lavrov – ett möte som av ryska analytiker beskrivits som ”sista anhalt innan tåget kraschar”, rapporterar Reuters.

Tidigare samtal mellan presidenterna

Ordkriget mellan USA och Ryssland har intensifierats under en period. Senast i december hördes ländernas presidenter över telefon, då uppmanades Putin på nytt att vidta åtgärder för att minska spänningarna och Biden varnade för att ytterligare ekonomiska sanktioner annars kan bli aktuella. 

Något som Putins talesperson Jurij Usjakov menade vore ”ett kolossalt misstag”. 

Ministern om läget i Ukraina: "Regeringen är oroad"

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.