Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Bidens nya team: Sju stycken kvinnor

Joe Biden: ”USA är tillbaka”
Jennifer Psaki kommer att fungera som Joe Bidens pressekreterare när han tillträtt som president.
Kate Bedingfield, som länge jobbat med Joe Bidens, har utsetts till Vita husets kommande kommunikationschef.
Joe Bidens högsta kommunikatörer kommer enbart vara kvinnor.
Foto: CNP/ABACA / STELLA PICTURES/CNP/ABACA

USA:s blivande president Joe Biden har utsett sin kommunikationsavdelning – och kvinnor kommer ha de sju högsta posterna, rapporterar Washington Post. 

Det är första gången i USA:s historia. 

– De här kvalificerade kommunikatörerna tar med sig ett mångfaldsperspektiv i sina jobb och en delad målsättning att bygga upp landet bättre, säger Joe Biden till Washington Post.

Under söndagen utsåg Joe Biden sin kommunikationsavdelning – och för första gången i USA:s historia kommer samtliga av de högsta posterna att innehas av kvinnor, rapporterar Washington Post. 

Avdelningen kommer att kommunicera presidentens politik och forma hans budskap till allmänheten. 

– Att kommunicera rakt och sanningsenligt till det amerikanska folket är en av presidentens viktigaste plikter, och det här teamet får det enorma förtroendet att leda det enorma ansvaret att skapa kontakt mellan det amerikanska folket och Vita huset, säger Joe Biden till Washington Post. 

Kommunikatörerna har haft toppjobb hos Biden och Obama

När Joe Biden svurits in som president kommer Vita husets pressekretare att heta Jennifer Psaki. Hon har en lång bakgrund som talesperson för Demokraterna.  

Kate Bedingfield, som jobbat när Joe Biden länge och fungerade som kommunikationschef under hans valkampanj, har utsetts till presschef.  

De övriga fem topposterna i kommunikationsavdelningen har jobbat när Joe Biden eller haft topposter i Obama-administrationen. 

– De här kvalificerade kommunikatörerna tar med sig ett mångfaldsperspektiv i sina jobb och en delad målsättning att bygga upp landet bättre, säger Joe Biden till Washington Post.

https://twitter.com/Transition46/status/1333173436978442245

Se också:

Möt Champ och Major – Joe Bidens två hundar.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.