Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Bidens känga till Trump: ”Borde diskvalificeras”

Demokraternas presidentkandidat Joe Biden pratar om vaccin och forskning, men ger en känga mot Donald Trump att han inte litar på honom.
Joe Biden kandiderar för presidentposten med Kamala Harris som vice president.Foto: PATRICK SEMANSKY / AP TT NYHETSBYRÅN
USA:s president, Donald Trump.Foto: YURI GRIPAS / POOL / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Presidentkandidaten Joe Biden riktar hård kritik mot Donald Trumps hantering av coronakrisen.

Enligt Biden förtjänar motståndaren att diskvalificeras från presidentvalet, rapporterar AFP.

– Presidentens första ansvar är att skydda det amerikanska folket, och han gör det inte, säger demokraten.

Inför höstens presidentval i USA går kandidaterna hårt åt varandra. Nu på onsdagen har demokraten Joe Biden riktat en syrlig kommentar mot presidenten Trump under en pressträff i Wilmington.

Biden hävdade att Trump ”borde diskvalificeras” från presidentvalet, och att han ”saknade seriositet” i sin hantering av pandemin. Som exempel lyftes att det ännu inte införts nationella riktlinjer, som social distansering och testning, rapporterar AFP.

Kritiserade vaccinlöftena

Den demokratiska presidentkandidaten var även kritisk mot budskapen som kommit om när ett vaccin kan vara redo. Biden uppgav att han arbetat med läkare och tjänstemän nära Trump-administrationen. Dessa ska ha pressats till att ge olika svar om vaccinen.

– Det är ett enkelt förslag: om ett vaccin är redo borde grunderna för det beslutet vara fullkomligt transparenta, sa Biden under pressträffen, enligt CBS.

Trump: Veckor bort från vaccin

Senast under tisdagskvällen intervjuades Trump av ABC. Han sa då att ett coronavaccin snart kan vara inom räckhåll.

– Vi är väldigt nära att ha ett vaccin, kanske tre eller fyra veckor, sa Trump i intervjun.

Enligt en opinionsundersökning av NBC News litar bara 26 procent av USA:s befolkning på presidentens tidigare löften om ett kommande vaccin. 52 procent tror inte på hans uttalanden, medan resterande är osäkra.

I nuläget har fler än 6,6 miljoner amerikaner smittats av covid-19. Drygt 196 000 personer har dött till följd av viruset.

Demokraternas presidentkandidat Joe Bidens sarkastiska svar till Donald Trump om vaccin.
Donald Trump berättade på onsdagskvällen på en pressträff att USA kommer att ha distribuerat 100 miljoner doser innan årets slut.

 

 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.