Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Bidens extrema drag: Betalar rekordmycket

Presidentkandidaterna debatterade i natt – se hela mötet här.
Joe Biden har spenderat mer på tv-reklam än någon annan presidentkandidat i historien.Foto: ANDREW HARNIK / AP TT NYHETSBYRÅN
Donald Trump har lagt mer pengar på Facebook- och Google-annonser än motkandidaten.Foto: JOHN RAOUX / AP TT NYHETSBYRÅN

Joe Biden har slagit ett kostsamt rekord.

Demokraten har spenderat 582 miljoner dollar – drygt fem miljarder kronor – på tv-reklam sedan ifjol.

Det är mer än någon annan presidentkandidat någonsin, skriver The Hill.

Jämfört med presidenten Donald Trump har Joe Biden spenderat enorma summor på reklam för sin kampanj. 

De senaste två åren har Trump lagt 342 miljoner dollar – knappt tre miljarder – på tv-annonser. Alltså har Joe Biden, med sina dryga fem miljarder, spenderat minst två miljarder mer än sin motkandidat, skriver The Hill.

Men Joe Biden slår inte bara presidenten i frågan – han slår även historiskt rekord.

Ingen annan presidentkandidat genom tiderna har lagt lika mycket pengar på reklam. Och Biden har dessutom fler annonser på ingång, enligt The Hill.

Under de sista tio dagarna fram till valdagen har demokraten reserverat tv-tid till ett värde av 57 miljoner dollar. Det innebär att ytterligare 499 miljoner kronor ska läggas till på notan.

Över 100 000 annonser totalt

Statistiken kommer från det opartiska analysföretaget Advertising Analytics. Den visar att båda kandidaterna lagt stora summor under valspurten. Totalt handlar det om 160 miljoner dollar – knappt 1,4 miljarder – den senaste veckan.

Medan Biden fokuserat på tv har Trump övertaget vad gäller annonser på Google och Facebook. Presidenten har lagt 14 miljoner dollar – 1,3 miljoner mer än Biden – på plattformarna, skriver The Hill.

Tillsammans har presidentkandidaterna och deras allierade stått bakom fler än 100 000 reklamer per vecka sedan oktobers början. Flest annonser har spelats i storstäder i swing states, som Phoenix i Arizona, Charlotte i North Carolina och Des Moines i Iowa. 

Staterna, som är kända för att pendla mellan partitillhörighet, röstade alla för Trump i förra valet.

Se mer

Bidens attack om Trumps migrationspolitik i debatten i natt.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.