Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Biden leder över Trump i flera viktiga delstater

Jämt läge mellan Trump och Biden inför 3 november.
Donald Trump har lyckats förbättra stödet i Minnesota och Nevada.
Foto: POLARIS / POLARIS POLARIS IMAGES
Demokraternas presidentkandidat Joe Biden.
Foto: PATRICK SEMANSKY / AP TT NYHETSBYRÅN

Höstens amerikanska presidentval närmar sig. Den 3 november ställs president Trump mot demokraternas kandidat Joe Biden – som nu ser ut att leda i viktiga delstater, enligt en opinionsundersökning som New York Times gjort tillsammans med Siena College.  

USA: har ett valsystem, där presidenten inte utses i direkta val utan genom 538 representanter. Det parti som vinner i en krets tilldelas alla mandat därifrån - och därför är det viktigast för kandidaterna att vinna i ”rätt” delstater. 

I de flesta stater vinner nämligen samma parti val efter val, men i en del stater pendlar utgången. Stora, jämna delstater – så kallade ”swing states” – är därför väldigt viktiga för kandidaterna att vinna. 

Biden ser ut att leda i flera viktiga delstater

Nu ser demokraternas kandidat Joe Biden ut att leda i fyra viktiga delstater: Wisconsin, Minnesota, Nevada och New Hampshire. 

Donald Trump har dock lyckats förbättra stödet i Minnesota, och enligt en analys från Cook Political Report även i Nevada.  

Trump om Joe Bidens vicekandidat: ”Harris kan aldrig bli president – ingen gillar henne”

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.