Joe Biden åkte mot Arlanda under torsdagskvällen. Foto: Expressen TVJoe Biden åkte mot Arlanda under torsdagskvällen. Foto: Expressen TV
Joe Biden åkte mot Arlanda under torsdagskvällen. Foto: Expressen TV
Joe Biden berömde Sverige under sitt besök. Foto: Anders Wiklund/Tt / TT NYHETSBYRÅNJoe Biden berömde Sverige under sitt besök. Foto: Anders Wiklund/Tt / TT NYHETSBYRÅN
Joe Biden berömde Sverige under sitt besök. Foto: Anders Wiklund/Tt / TT NYHETSBYRÅN

Biden lämnar Sverige under stort pådrag

Publicerad

Nu lämnar den amerikanska vicepresidenten Joe Biden Sverige – under ett stort säkerhetspådrag.

Vid lunchtid i dag anlände den amerikanska vicepresidenten Joe Biden till Rosenbad där han togs emot av statsminister Stefan Löfven.

Biden var något försenad till mötet och råkade bland annat kalla statsministern för president, något han snabbt skämtade bort.

Rullar nu mot Arlanda

Efter dagens möte med den svenska regeringen rullar nu sällskapet mot Arlanda – under ett stort säkerhetspådrag.

 

LÄS ÄVEN: Joe Biden träffade svenska regeringen

 

På twitter tackar USA:s ambassad i Sverige för besöket.

 

 

Tackar Sverige och Löfven

Landets ambassadör Azita Raji skriver i sin tur "Tack Stockholm och Löfven för er varma gästfrihet och vänskap när ni tog emot vicepresidenten i dag"

 

 

 

Markerade mot Ryssland

Under mötet i Sverige skickade Biden bland annat starka signaler mot Ryssland.

– Ingen ska kunna missförstå, varken herr Putin eller någon annan, att detta är okränkbart territorium. Punkt. Punkt. Punkt, sa Joe Biden.

Statsminister Löfven hyllade i sin tur relationen mellan länderna och menade att de är starkare än någonsin.

Utöver Löfven deltog en rad ministrar i mötet.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag