Biden kör över Trump om stormningen

Relationen i gungning • Mats Larsson: ”Enormt diplomatiskt gräl”.
Joe Biden.
Foto: JIM LO SCALZO / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Donald Trump.
Foto: CAROLYN KASTER / AP TT NYHETSBYRÅN

USA:s president Joe Biden blockerar ett nytt försök från företrädaren Donald Trump att undanhålla dokument om stormningen av Kapitolium som efterfrågas av kongressen. 

Det rapporterar Reuters.

Representanthuset driver en undersökning om stormningen av Kapitolium den 6 januari, då Trumpanhängare som inte erkände valresultatet trängde sig in i kongressbyggnaden för att stoppa Biden från att bli president.

Fem personer dog i samband med upploppet och cirka 700 personer misstänks nu för brott.

Donald Trump försöker nu förhindra att dokument om stormningen lämnas ut till kongressen. Tidigare i höstas avslog Biden en begäran från Trump om att undanhålla en samling dokument, och nu har har han fattat samma beslut gällande nya dokument.

Trump reagerade med att lämna in en stämningsansökan.

I ett brev från presidentadministrationen till National Archives and Records Administration framgår att Biden har beslutat att det inte vore ”i Förenta staternas intresse” att han använder sin verkställande makt som president för att hindra dokumenten från att lämnas ut.

Trumps sju angrepp på 30 sekunder

Gick till attack mot Joe Biden direkt under sitt tal i Iowa.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.