Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Biden hotar Putin med ”personliga sanktioner”

Foto: MICHAEL REYNOLDS - VIA CNP / POLARIS POLARIS IMAGES
Foto: AP / AP TT NYHETSBYRÅN

USA:s president Joe Biden överväger att införa ”personliga sanktioner” mot den ryske presidenten Vladimir Putin.

Detta om Ryssland invaderar Ukraina, rapporterar AFP.

Samtidigt uppger Biden att USA och Nato inte har någon avsikt att gå in i Ukraina.

USA:s president Joe Biden höjer tonläget mot sin ryske dito Vladimir Putin. Inför ett samlat pressuppbåd på tisdagen säger demokraten att det skulle leda till ”enorma konsekvenser” om Ryssland går in i Ukraina.

Enligt Biden kan svaret från USA bli att införa ”personliga sanktioner” mot Putin. Det skriver Joy Malbon, reporter för tv-kanalen CTV, på Twitter.

Enligt uppgifter till NBC News överväger administrationen även andra sanktioner mot Ryssland. Bland annat kan man blockera exporten av programvara och andra tech-varor som används inom militären. Sektorer som kan påverkas är bland annat artificiell intelligens, kvantberäkningar och flygteknik, skriver NBC.

”Det skulle förändra världen”

Sedan tidigare är det känt att Ryssland skickat 100 000 soldater till Ukrainas östra gräns. Såväl Ukrainas försvarsdepartement som USA:s försvar har också uppgifter om att Ryssland planerar en operation under falsk flagg i syfte att rättfärdiga en invasion.

Enligt USA kan Ryssland utföra sin strategi inom den närmaste månaden.

– Det skulle vara den största invasionen sedan andra världskriget. Det skulle förändra världen, säger Biden till de samlade reportrarna.

Han betonade samtidigt att USA och Nato inte har för avsikt att gå in i Ukraina. 

Se mer

Det rådde viss förvirring under Joe Bidens presskonferens, där han sa att ett ryskt ”mindre intrång” i Ukraina inte skulle mötas med stark respons från USA.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.