Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Biden efter anklagelsen: ”Var aldrig min avsikt”

Joe Biden pekas ut som ett toppnamn till presidentvalet 2020.
Foto: FRANK FRANKLIN II / AP TT NYHETSBYRÅN
Lucy Flores och Joe Biden 2014.
Foto: ETHAN MILLER / AFP GETTY IMAGES NORTH AMERICA

Lokalpolitikern Lucy Flores i Nevada gick på fredagen ut med att hon blivit ”kyss på ett olämpligt sätt” av före detta vicepresidenten Joe Biden på ett event 2014. 

Nu bemöter Biden anklagelsen i ett uttalande. 

– Jag har aldrig trott att jag uppfört mig opassande, säger han enligt CNN.

Det var under ett politiskt evenemang 2014 som lokalpolitikern och då demokraternas guvernörskandidat i Nevada, Lucy Flores, har sagt att incidenten ägde rum. Biden ska enligt henne ha tagit henne åt sidan precis innan hon skulle gå upp på scenen för att hålla tal. 

Han närmade sig henne bakifrån, la sina händer på hennes axlar och luktade på hennes hår – för att sedan kyssa hennes bakhuvud, har hon berättat.

”Jag tänkte för mig själv: ’Jag tvättade inte håret i dag och nu luktar vicepresidenten i USA på det.’”, skriver hon och fortsätter:

”Jag var generad. Jag var chockad. Jag var förvirrad.”.

Biden svarar: ”Kommer lyssna respektfullt”

Joe Biden besvarar nu anklagelsen i ett första uttalande, skriver CNN.

– Inte en enda gång, aldrig, trodde jag att jag uppförda mig opassande. Men om det antyds att jag gjorde det, kommer jag att lyssna respektfullt. Men det var aldrig min avsikt, säger han enligt kanalen.

Tidigare har han bemött anklagelserna genom sin presstalesperson.

– Jag kanske inte kommer ihåg dessa ögonblick på samma sätt, och jag kanske blir förvånad av det jag hör. Men vi har kommit fram till en viktig tid när kvinnor känner att de kan och bör berätta om sina erfarenheter och män ska vara uppmärksamma på detta. Och det är jag, har han då sagt.

Joe Biden var Obamas vicepresident under hela hans ämbetstid som president, och har nu pekats ut som en av demokraternas toppnamn som utmanare till Donald Trump i presidentvalet 2020. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.