Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Fängslade tv-stjärnans krav: Ge oss namnen

Här i betongbunkern som heter Paul Rein detention facility sitter den svenske tv-profilen efter att han gripits i Florida.

Den svenske tv-profilen greps under en semesterresa i USA och sitter nu inlåst på en anstalt i Florida misstänkt för sexuellt övergrepp. 

Han har tilldelats en tillfällig försvarare – som har begärt ut all bevisning som har samlats in. 

Bland annat vill försvaret ta del av namnen på personer som har information om det misstänkta brottet. 

Den svenske programledaren sitter fängslad på anstalten Paul Rein detention facility, i Fort Lauderdale. 

Han misstänks för att ha sexuellt antastat en 13-årig pojke i en park i staden Coral Springs, Florida. 

Tv-profilen har ännu inte blivit tilldelad en försvarare. Just nu företräds han av en tillfällig försvarare, som har hand om fallet innan ett eventuellt åtal kommer, uppger Public defenders office för Expressen. 

Den tillfällige försvararen har i uppgift att träffa den misstänkte, kontrollera om personen behöver någon medicinsk hjälp och se till att den misstänkte har det bra i väntan på ett eventuellt åtal. Sitter personen i förvar försöker försvaren få personen fri. 

Tv-profilens tillfällige försvarare har nu lämnat in en begäran att få ta del av den bevisning som har samlats in under utredningen. 

Bland annat vill man få ut namn och adress till de personer som har information som är relevant för det misstänkta brottet. Försvararen vill också ta del av alla nedskrivna eller inspelade uttalanden som den misstänkte mannen gjort i förhör, samt övrig bevisning som kan finnas, både digitalt och fysiskt. 

Försvaret begär att dokumenten lämnas ut inom 15 dagar. 

Tv-profilen nekar till brott 

I polisförhör uppger en 13-årig pojke hur den misstänkte svensken kom fram till honom i parken och försökte hjälpa honom med träningen. 

Tv-profilen ska ha tagit på hans ben och sedan på hans skrev, ovanpå byxorna. Pojken ska därefter ha sprungit därifrån. 

Den misstänkte tv-profilen medger i förhör att han har hjälpt 13-åringen med situps genom att ta i hans fötter, men nekar till att han ska ha rört honom någon annanstans.

I den här parken misstänkts tv-stjärnan ha antastat en 13-årig pojke.Foto: Johan Eriksson

Juridikprofessorn: Allvarligt 

Sarah Wolking, professor i juridik på universitetet i Florida, säger att brottet som den svenska tv-profilen är misstänkt för är allvarligt. 

Den formella misstanken som riktas mot tv-mannen är "lewd or lascivious molestation", en rubricering som avser sexuella övergrepp mot barn som ännu inte fyllt 16 år. 

– Det är allvarligt. Det är ett brott som kan leda till 15 år i statligt fängelse, om man döms för det. Men det betyder inte att en förövare skulle få 15 år, säger Sarah Wolking. 

– Det beror på personens bakgrund, om personen har någon kriminell historia och andra faktorer.

Hon tillägger att en person som döms för brottet med all sannolikhet behöver betala böter och registreras av myndigheterna som en sexualförbrytare.

Tv-profilen misstänks ha antastat den 13-åriga pojken den 3 januari. Efter det misstänkta övergreppet ska pojken ha berättat om händelsen för en familjemedlem som också befann sig i parken. 

Dagen efter den första händelsen med den 13-årige pojken ska mannen ha inlett en konversation med två tonårspojkar och frågat dem om deras träningsrutiner.Foto: Johan Eriksson

Både den 13-årige pojken och hans släkting lämnade uppgifter till polisen i förhör. Enligt polisrapporten matchade de två versionerna varandra.

Juridikprofessor Sarah Wolking ställer sig ändå skeptisk till vilket bevisvärde släktingens utsaga kan ha i en framtida rättegång. Beroende på hur förhandlingen utvecklar sig kan det möjligen bli aktuellt längre fram.

Här på hotellet greps svenske tv-stjärnan.Foto: Johan Eriksson

Misstänks ha tagit kontakt med två tonårspojkar 

Det finns ytterligare en händelse med i polisrapporten. 

Dagen efter den första händelsen med den 13-årige pojken ska mannen ha inlett en konversation med två tonårspojkar och frågat dem om deras träningsrutiner.

När han drog upp tröjan på en av tonåringarna och bad om att få se dennes muskler bröt den andre in och slog bort tv-profilens hand. Därefter kontaktade de två pojkarna polisen, enligt polisrapporten.

Svensken misstänks inte för något brott i samband med händelsen. Men att den ändå finns med i polisens rapport har att göra med att det ger tyngd åt det misstänkta brottet, har polisen uppgett för Expressen. 

Den fängslade svenska tv-profilens försvarare begär ut all bevisning

Men Sarah Wolking säger att det är inte är något som kan användas i en bevisning i en eventuell rättegång. 

– Det är definitivt något som kan vara till hjälp i en polisutredning. Men om det inte når upp till en kriminell handling kan det inte användas mot honom i en rättegång, säger hon. 

Misstankarna mot tv-profilen har också uppmärksammats i lokala medier i USA. En reporter för en amerikansk tv-kanal berättar för Expressen att de ville berätta om misstankarna för att allmänheten skulle vara medvetna om dem.

– Det är en berättelse om allmänheten bör känna till. Det är en man som påstås närma sig unga pojkar på en allmän plats. 

Den misstänkta tv-profilen är tidigare ostraffad i Sverige.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.