Beväpnade män stormade Kabulbank

Publicerad
Uppdaterad
Minst tre beväpnade män har stormat en bank i centrala Kabul och banken har omringats av poliser, sade en tjänsteman på onsdagen. Talibaner sade att angreppet ingick i deras försök att störa Afghanistans presidentval som inleds på torsdagen.
- Vi vet inte om det är talibaner eftersom de måste ha tänkt stjäla när de gick in i banken, sade en talesman för inrikesdepartementet.
Vittnet rapporterade om skottlossning från området som ligger i närheten av en livlig basar.
Explosioner och vapeneld hördes inifrån bankbyggnaden som ligger några få hundra meter från presidentpalatset i den afghanska huvudstaden, uppger vittnen enligt nyhetsbyrån Reuters.

Tre av männen dödade

Afghansk polis har dödat tre av de män som stormat banken i centrala Kabul, uppger polisen, som säger att männen var talibaner.
Polisen letade genomsökte banken efter fler angripare. Talibanerna har också sagt sig ligga bakom attacken.
Skottlossningen vid banken har bedarrat, men ambulanser och poliser är kvar på platsen enligt vittnen.
Attacker som denna ökar spänningen inför torsdagens presidentval.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag