Polisen jagar beväpnade rånare – flydde i offrens bil

Publicerad

Under vapenhot rånade två män en man och en kvinna på deras bil i Traneberg. 

När rånarna lämnade platsen i bilen krockade de med ett annat fordon.

– Mannen har förts till sjukhus med okända skador, säger Sven-Erik Olsson, presstalesperson hos polisen.

Polisen larmades till platsen vid 15.18, efter att uppringare uppgett att en man låg på marken vid Hallebergsvägen i Stockholm.

Det visade sig att en man i 50-årsåldern tillsammans med sin fru, utsatts för ett rån. Två män, beväpnade med ett pistolliknande föremål, ska ha rånat dem på deras fordon. 

Rånarna söks av polisen

När rånarna lämnade platsen i den silverfärgade bilen krockade de med ett annat fordon. Bilen, en Volkswagen Golf, har troligen en krockskada höger fram. 

– Det är oklart vilken riktning bilen försvann, men vi hoppas att vittnen ser det här fordonet, säger Sven-Erik Olsson, på polisen i Region Stockholm. 

Polisen har inlett en förundersökning om grovt rån.

Relaterade ämnen
Karin Selåker Hangasmaa
Karin Selåker Hangasmaa

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag