Biljakten tog slut när rånarna krockade med sin bil. Foto: Swepix/Janne Åkesson
Biljakten tog slut när rånarna krockade med sin bil. Foto: Swepix/Janne Åkesson

Beväpnade män försökte stjäla bil

Publicerad

Två beväpnade män försökte råna en annan person på en bil i Bergshamra norr om Stockholm.

Rånet misslyckades och polisen tog då upp jaken på rånarna som kunde gripas efter en krock med sin bil i Sollentuna.

De är nu misstänkta för försök till grovt rån.

Polisen fick in larmet klockan 21.12 och kallades till Bergshamra i Solna, norr om Stockholm. Där hade två personer försökt tvinga till sig en bil från en annan person.

– De hade pistolliknande föremål och försökte tvinga till sig bilen från ägaren, men denne lyckades köra därifrån, säger Albin Näverberg vid Stockholmspolisen.

Biljakt och krock

Rånarna avvek då i en annan bil och polisen tog upp jakten.

– Vi hade en bil där som hakade på, det var ett efterföljande, de försökte köra ifrån polisen, säger Albin Näverberg.

Rånarna körde norrut och i Sollentuna, i närheten av Tingsvägen, tog jakten slut då rånarna krockade med sin bil.

– De krockade i den första lilla rondellen och försökte springa från platsen. Vi kunde först gripa föraren och sedan den andra personen. Nu letar vi området efter de pistolliknande föremålen.

De båda männen är nu misstänkta för försök till grovt rån.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag