Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Beväpnade barn syns på gatorna i Irak

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
På en av bilderna som har läckt ut syns en irakisk pojke som håller ett vapen genom fönstret på en bil.
Foto: Ahmad Al-Rubaye
På en annan bild, som har lagts ut på en Isis-stödd Twitter-feed syns ett litet barn med rånarluva och med en skylt med texten: "Gud är störst."
Foto: Twitter
Starka bilder visar barn som marscherar på gatorna beväpnade.
Foto: Str / Epa / Tt

Kriget mot Isis-styrkorna i Irak trappas upp ytterligare.

Nu har även barn dragits in i konflikten.

Starka bilder som har läckt ut från Irak visar barn som marscherar på gatorna beväpnade med automatvapen.

Den islamistiska rebellgruppen islamistiska staten i Irak och Syrien, Isis, uppges närma sig Iraks huvudstad Bagdad. Här har allt fler irakier gått med i irakiska säkerhetsstyrkor för att förbereda sig på en attack från Isis.

Iraks premiärminister Nuri al-Maliki har uppmanat den irakiska regeringen att beväpna och utrusta civila som har anmält sig som volontärer i kampen mot Isis. Hittills har tusentals personer anmält sig.

I krigets desperation tar nu även barn till vapen. På starka bilder som har läckt ut från Irak syns barn och ungdomar som marscherar tillsammans med milisen på gatorna beväpnade med automatvapen, skriver Daily Mail.

Pojke med vapen

Liknande bilder kommer också från Basra, Iraks näst största stad. På en av bilderna som har läckt ut syns en irakisk pojke som håller ett vapen genom fönstret på en bil.

På en annan bild, som har lagts ut på en Isis-stödd Twitter-feed syns ett litet barn med rånarluva och med en skylt med texten: "Gud är störst."

Samtidigt är nästan 300 beväpnade amerikanska styrkorna placerade i och runt Irak för att säkra amerikanska tillgångar. USA:s president Barack Obama väntas inom kort fatta beslut om att vidta åtgärder, som exempelvis flyganfall eller att sätta in specialstyrkor, skriver Daily Mail.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.