Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Beväpnad rånkupp mot Ikeavaruhus i Berlin

Polisen på plats utanför det rånade Ikea-varuhuset i Berlin.
Foto: HAYOUNG JEON / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Polisen och dess tekniker undersöker brottsplatsen.
Foto: HAYOUNG JEON / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Strax innan Ikeas varuhus i Berlin-Tempelhof skulle slå upp dörrarna på tisdagsmorgonen stormade rånare beväpnade med skjutvapen fram mot en värdetransport som var på väg att lämna varuhuset, rapporterar tidningen B.Z

Enligt tidningen kan rånarnas byte vara varuhusets intäkter från hela måndagen. 

Under tisdagen skulle Ikea i Berlin-Tempelhof slå upp dörrarna inför sista handelsdagen innan varuhuset stänger fram till den 10 januari. 

En halvtimme innan öppning skulle en värdetransport lämna varuhuset, rapporterar B.Z. Berlin, som menar att det kan vara hela måndagens kontantintäkter som var på väg att transportars bort. 

Flydde i bil med tjutande däck

När väktaren med pengabehållaren rörde sig från varuhuset till den väntande transporten stormade tre män beväpnade med skjutvapen fram och hotade till sig behållaren, rapporterar B.Z. 

De hoppade sedan in i flyktbilen, en vid Audi, gasade från platsen med tjutande däck och försvann in i stadstrafiken. 

Polisen satte in helikopterspaning men det fanns under tisdagskvällen ännu inget spår efter rånarna, deras flyktfordon eller bytet. 

Polisen uppger för B.Z att de inte har någon information om hur mycket pengar som rånarna kom över. Tidningen menar dock att bytet kan ha blivit stort, då julhandeln traditionellt har högst omsättning och att extra många kunder sökt sig till varuhuset på grund av den kommande nedstängningen.   

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.