Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En person gripen efter skottlossning

Foto: Läsarbild
Foto: Janne Åkesson
Föraren lämnade sitt fordon i bostadsområdet Järla. Foto: Janne Åkesson

En fordonsförare i Nacka i Stockholm som polisen ville kontrollera vägrade stanna. Mannen riktade då ett vapen mot polisen – som svarade med att öppna eld. 

Senare på kvällen kunde föraren gripas när han kom simmandes i en fjärd. 

Vid 21.19 försökte polisen stoppa föraren som vägrade stanna och körde ifrån polisen. Föraren lämnade fordonet i bostadsområdet Järla och hotade till sig en annan bil. Enligt polisen körde föraren vårdlöst och beordrades att stanna. 

Efter att mannen riktat ett vapen mot polisen svarade de med att öppna eld. Mannen ska sedan ha lämnat sin bil och hotat sig till en annan personbil och flytt platsen. 

Efter att ha sökt efter personen med hundpatruller och flera styrkor hittades föraren i närheten av Fisksätra i Stockholm strax innan 23. 

– Föraren är anträffad, det är allt jag kan säga i nuläget, säger Towe Hägg vid Stockholmspolisen. 

På sin hemsida skriver polisen att han greps när han kom simmandes i Baggensfjärden. Han fördes till sjukhus efter att ha klagat på yrsel och sagt att han ramlat. 

Polisen meddelade sen att föraren är gripen misstänkt för grovt rån samt drograttfylleri. Den andra personbilen som den gripne ska ha hotat sig till återfanns efter gripandet. 

 

 

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!