Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Beväpnad man försökte ta sig in vid Kapitolium

Flera gripna efter stormningen av kongressen
Säkerheten kring Kapitolium har skärpts inför installationen av Joe Biden som president den 20 januari.
Foto: SUSAN WALSH / AP TT NYHETSBYRÅN
Mannen hade en fulladdad Glock i sitt fordon. Arkivbild.
Foto: Colourbox

En man greps av kongressens polisstyrka nära Kapitolium i Washington efter att ha försökt ta sig förbi en kontrollstation för installationen av presidenten.

Mannen hade en laddad pistol och över 500 patroner i sitt fordon enligt Washington Post. Han hävdar själv att allt är ett misstag.

Fem personer dog i stormningen av kongressen den 6 januari. Nationalgardet skickar in 20 000 personer för installationen av Joe Biden som president den 20 januari i Washington eftersom risken för ytterligare våldsamheter bedöms vara stor. Hela det område där ceremonin ska äga rum har spärrats av.

Wesley Allen Beeler, 31, försökte passera en av kontrollstationerna som upprättats vid Kapitolium. När poliserna upptäckte att hans id-handlingar inte gav honom rätt att passera frågade de Beeler om han hade ett vapen i sitt fordon. Beeler svarade att han hade en Glock som visade sig vara fulladdad med 17 patroner. När polisen genomsökte fordonet fann de ytterligare 509 patroner.

Beeler: ”Det var bara ett misstag”

Beeler greps och misstänks för diverse vapenbrott men släpptes senare ur häktet med förbehållet att han inte får återvända till Washington för annat ärende än att ställas inför rätta eller träffa en advokat.

Beeler hade dekalen ”Om de försöker ta dina vapen så ge dem dina kulor först” på sitt fordon. Han hävdar dock att han fick id-handlingarna av sin arbetsgivare och att han helt enkelt glömde att han hade vapnet i fordonet.

– Det var bara ett misstag, säger Beeler till Washington Post.

Upprorsmakarnas plan: Tillfångata och döda

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.