Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Bevakning stärks vid moské i Stockholm

Moskéattacken i Bærum: Detta har hänt.
Bevakningen vid moskén på Medborgarplatsen i Stockholm stärks efter gårdagens skottlossning i en moské i Oslo, rapporterar TV4 Nyheterna. Foto: MAGNUS BERGSTRÖM / TT NYHETSBYRÅN
Människor ska känna sig trygga, enligt polisen. Foto: TT NYHETSBYRÅN

Bevakningen vid moskén på Medborgarplatsen i Stockholm stärks efter gårdagens skottlossning i en moské utanför Oslo. 

– Vi har extra tillsyn och säkerhetstänk i området, och det är viktigt, säger Olof Ahlund, inspektör vid Stockholmspolisen till TV4.

I samband med den muslimska högtiden Eid al-adha har tusentals muslimer tagit sig till moskén på Medborgarplatsen i Stockholm. Nu rapporterar TV4 att den svenska polisen höjt säkerheten efter den norska moskéattacken. 

– Vi har extra tillsyn och säkerhetstänk i området, och det är viktigt, säger Olof Ahlund, inspektör vid Stockholmspolisen till TV4. 

Polis: ”Människor ska känna sig trygga”

Uppåt tiotusen människor ska ha besökt moskén under högtiden. Och Olof Ahlund säger att deras mål är att människorna som kommer till moskén ska känna sig trygga. 

– Människor ska kunna känna sig trygga och möta människor som tar hand om dem när de kommer hit, säger han. 

Anna Westberg är presstalesperson vid polisen. Hon säger att de inte kan uttala sig om bevakningen har stärkts eller inte. 

– Polispatruller kan ta egna initiativ när de inte är beordrade på jobb. Så det är det som skett i det här fallet, säger hon.

Den misstänkte vägrar förklara sig 

Det var strax efter klockan 16 på lördagseftermiddagen som polis larmades till skottlossning i en moské i Bærum utanför Oslo. En person skadades lindrigt, och när polisen kom till platsen hade medlemmar inom moskén lyckats övermanna gärningsmannen, skriver NRK. 

Under natten har polisen försökt förhöra den man i 20-årsåldern som misstänks för attacken – och för att ha mördat en närstående kvinna. 

Enligt polisen vägrar mannen förklara sig, och hans försvarsadvokat Unni Fries vill inte kommentera ärendet. 

– Vi har ingen kommentar alls. Det är för tidigt att säga någonting, säger hon till Dagbladet.