Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Betongblock från bro rasade ner över bil

<p>"Hade det hänt några minuter senare så hade jag och en passagerare suttit i bilen", säger Urban Bäck.</p>Foto: Simon Hastegård
<p>När Urban Bäck och hans kollegor tittade ut såg de att betongelementet rakt ovanför porten hade rasat. "När jag tittade ut såg jag att den låg över min bil. Jag rusade ut för att se om någon hade kommit till skada men det var det inte som tur var", säger Urban Bäck.<br></p>Foto: Privat
Bilen krossades vid olyckan men ingen person ska ha kommit till skada, uppger polisen.Foto: Läsarbild

Urban Bäck var på väg ut till bilen när han hörde en kraftig smäll.

När han kikade ut från brofästet såg han att ett enormt betongblock hade krossat hans bil.

– Hade det hänt några minuter senare så hade jag och en passagerare suttit i bilen, säger han.

Strax före lunchtid på tisdagen inträffade den osannolika olyckan vid norra delen av Sundsvallsbron. Ett stort betongblock rasade plötsligt ner över en personbil som stod parkerad vid brofästet.

En polispatrull kunde klockan 11.45 meddela att det inte fanns någon person den i bil som hamnat under rasmassorna.

– Det är ett betongfundament från bron som rasat över bilen, någon sorts sidostöd, säger Robert Öhman, vakthavande befäl vid polisen, och uppskattar det till ungefär 20 meter högt.

– Delar av bilen har blivit till mos.

"Det blir en trisslott"

Samtidigt befann sig Urban Bäck, tillsammans med några kolleger, inuti brofästet där de arbetade med att dra fjärrvärme.

– Helt plötsligt hörde vi ett konstigt ljud och sen small det. Vi blev chockade och undrade vad det var som hände, säger han.

När de tittade ut såg de att betongelementet rakt ovanför porten, där männen gick in och ut, hade rasat.

– När jag tittade ut såg jag att den låg över min bil. Jag rusade ut för att se om någon hade kommit till skada men det var det inte som tur var.

Urban och hans kolleger larmade polisen och satte sig själva i säkerhet. En stund efteråt kunde han pusta ut och tacka högre makter att endast bilen skadats.

– Vilken jäkla tur att jag inte satt där! Hade det hänt fyra, fem minuter senare så hade jag suttit där med en passagerare.

Tur i oturen kan man säga.

– Ja. Det blir en trisslott senare, säger han.

Stor avspärrning

Räddningsledaren på platsen har beslutat att ett stort område runtomkring fundamenten på norra sidan spärras av. Men enligt polisen rullar trafiken som vanligt på själva bron.

Polisen kommer inledningsvis att utreda händelsen som framkallande av fara för annan. Den fortsatta utredningen får visa om någon oaktsamhet kan ligga bakom händelsen.

På Trafikverkets pressjour vet man i nuläget inte vet vad som har hänt med bron, men personal undersöker saken.

Den nybyggda Sundsvallsbron har redan hunnit bli omskriven. Sundsvalls tidning har tidigare rapporterat att samtliga åtta brostöd var utsatta för rostangrepp och att bakterien Gallionella var anledningen.