Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Betalade på bordell - med kommunpengar

Skidläraren ska ha spenderat flera tusen kronor av kommunens pengar på en bordell vid ett läger i Österrike. 

Det avslöjar TV4 Nyheterna Umeå, som har granskat kommunens kvitton.

– Det är några individer på skolan som har missbrukat sitt förtroende. Jag beklagar det djupt, säger Anders Pärson, ansvarig på det alpina gymnasiet i Tärnaby, till Västerbottensnytt.

Det var under en skolresa med gymnasieelever som de två först gick på strippklubb - och sedan avslutade kvällen på en bordell. Uppgifterna avslöjas av  TV4 Nyheterna Umeå..

Spenderade över 10 000

I inträdet – 200 euro – på bordellen Casa Bianca i Innsbruck ingick mat och dryck, serverad av lättklädda kvinnor. Kommunens kontokort användes också för att betala ytterligare 9 000 kronor på bordellen, enligt TV4.

Rektorn Peter Fellbrink kommenterar:

– Det är inte alls acceptabelt. Nu var det lyckligtvis inga elever inblandade.

Händelsen ska ha avslöjats redan på morgonen. Mannen som uppges ha använt kommunens betalkort ringde själv till kommunen.

– Han sa att han hade gjort ett misstag med kommunens betalkort. Det skulle ha rört något spel sa han. Pengarna drogs sedan från hans lön, säger rektorn Peter Fellbrink.

"Ska reda ut"

Men varför ingen reagerade på fakturorna och undersökte vad de avsåg kan han inte svara på.

Enligt SVT Västerbottensnytt måste en av de inblandade lämna skolan med omedelbar verkan, dock med bibehållen anställning i kommunen. Den andre har redan lämnat sina uppdrag vid skolan.

– Jag köpte inget sex. Men jag slog sönder ett bord som kommunen fick betala, säger en av dem till Västerbottensnytt.

– Det är djupt tragiskt, men det här ska inte behöva drabba eleverna, säger Anders Pärson till Västerbottensnytt och påpekar att inga elever fanns med vid tillfället.

Det inträffade ska ha skett mellan två läger.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.