Kates syster Pippa Middleton var först att besöka familjen efter födseln. Med var även mamma Carole. Foto: Danny E. MartindaleKates syster Pippa Middleton var först att besöka familjen efter födseln. Med var även mamma Carole. Foto: Danny E. Martindale
Kates syster Pippa Middleton var först att besöka familjen efter födseln. Med var även mamma Carole. Foto: Danny E. Martindale
Inte mindre än två timmar senare kom farfar, prins Charles, med sin Camilla. Foto: Danny E. MartindaleInte mindre än två timmar senare kom farfar, prins Charles, med sin Camilla. Foto: Danny E. Martindale
Inte mindre än två timmar senare kom farfar, prins Charles, med sin Camilla. Foto: Danny E. Martindale
Inte mindre än två timmar senare kom farfar, prins Charles, med sin Camilla. Foto: Danny E. MartindaleInte mindre än två timmar senare kom farfar, prins Charles, med sin Camilla. Foto: Danny E. Martindale
Inte mindre än två timmar senare kom farfar, prins Charles, med sin Camilla. Foto: Danny E. Martindale
Kate Middleton och prins William efter dotterns födsel... Foto: Tim Rooke/Rex ShutterstockKate Middleton och prins William efter dotterns födsel... Foto: Tim Rooke/Rex Shutterstock
Kate Middleton och prins William efter dotterns födsel... Foto: Tim Rooke/Rex Shutterstock
... och här är den lilla prinsessan. Foto: Chris Jackson... och här är den lilla prinsessan. Foto: Chris Jackson
... och här är den lilla prinsessan. Foto: Chris Jackson

Besökare vallfärdar till nyfödda prinsessan

Publicerad

Kvällen och natten ville de ha för sig själva, bara de fyra.

Men nu börjar besöken trilla in för hertigparet Kate och William och lilla prins George.

Först att besöka den nya prinsessan var Kates syster, Pippa Middleton, och mamma Carole.

Det var på lördagen klockan 09.34 som prinsessan föddes. Hennes namn är för närvarande okänt, men snabbt blev den lilla prinsessan känd över hela världen.

Bara timmar efter förlossningen stegade hertigparet av Cambridge, Kate och William, ut från Lindo Wing på St Marys Hospital och visade upp sin dotter. Tidigare på dagen hade storebror, prins George, besökt sin lillasyster på sjukhuset.

Men efter det ville familjen åka hem till lugn och ro på Kensington Palace. Och kvällen ville de ha för sig själva. På söndagen började de första besöken trilla in till Kensington Palace. Först sågs Kates syster Pippa och mamma Carole Middleton glida in i en svart bil bakom grindarna, skriver Daily Mail.

Inte mindre än två timmar senare kom farfar, prins Charles, med sin Camilla.

Drottningen kommer inte att besöka den nya familjemedlemmen under dagen då hon njuter av helgen i Norfolk. Enligt uppgifter till Daily Mail kommer hon att hälsa på prinsessan först på tisdag, samma dag som hertigparet väntas åka ut till landet, till deras privata hus, tiorummaren Anmer Hall på Sandringham Estate i Norfolk, som de fått i present av just drottningen.

Huset ligger bara några minuters bilväg från drottningen och prins Philip.

Kate planerar att vara ledig ett tag från sina uppdrag efter födseln, och prins William ska ta en paus i sin utbildning till ambulanspilot och vara pappaledig i två veckor.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag