Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Besökare till angrepp - kräver chefens avgång

Flera besökare på Parken Zoos hemsida kräver att djurparkschefen Helena Olsson avgår.
Foto: Parkenzoo.se, TV4

Kritiken fortsätter rasa mot Parken Zoo i Eskilstuna efter att "Kalla Fakta" avslöjat brister i djurhållningen.

Nu kräver flera på parkens egen hemsida att djurparkschefen ska avgå – och att Parken Zoo ska stänga ner för gott.  

"Jag hoppas och ber för att kommunen stänger ner parken" skriver en kvinna. 

Nyligen har det avslöjats hur djur for illa på två av landets djurparker. 

Ölands djurpark har efter SVT Smålandsnytts och P4 Kalmars rapportering polisanmälts för djurplågeri – och nu rasar kritiken också mot Parken Zoo i Eskilstuna efter ett program i "Kalla Fakta" i TV4. 

Kritik från besökarna

På Expressen.se har flera läsare skrivit om hur upprörda de är över hur djuren har behandlats. Och på Parken Zoos hemsida  krävs det att den kommunägda parken – som uppger sig för att värna och ta hand om utrotningshotade djur – stängs ner. 

"Vi kommer aldrig mer att besöka parken Zoo" skriver en person. 

En annan skriver: 

"Blev supertagen av det jag såg. När vi ska vara rädda om våra utrotningshotade djur och vårda dom så gjorde ni precis tvärtom! Man undrar hur mycket mer är de som hänt/händer på parken zoo som inte kommit ut."

Chefen talade osanning

Mycket kritik har riktats mot djurparkschefen Helena Olsson som i "Kalla Fakta" for med osanning gällande utrotningshotade djur som avlivats. 

Helena Olsson sa att djuren skickats till andra djurparker. I programmet visades sedan otäcka bilder på döda utrotningshotade djur i en av parkens frysar.

– Det är bara att erkänna att jag inte hade koll vid det tillfället. Och jag gjorde fel som uttalade mig ändå, jag skulle ha kollat upp det innan. Jag är så ledsen för att det här har påverkat och dragit uppmärksamheten ifrån det som faktiskt görs på Parken Zoo, säger hon till Eskilstuna-Kuriren.

Kräver avgång

Men på parkens egen hemsida krävs hennes avgång av tidigare besökare. 

"Detta är ju helt fruktansvärt, jag hoppas också som dem tidigare skrivit att Helena Olsson och vd:n får avgå omedelbart. Jag skulle aldrig i mitt liv sätt min fot på Parken Zoo såvida dem jobbar kvar" skriver "Edvard".

Expressen.se har sökt Helena Olsson för en kommentar. 

Samtidigt för Djurens rätt en kampanj på Facebook för att bojkotta de svenska djurparkerna. Över 3500 personer har gillat inlägget om en bojkott. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.