Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Beslutet som kostade Trump 13 miljarder

Trumps guldsmyckade lyxplan i förfall – står övergivet
Donald Trump.
Foto: MICHAEL REYNOLDS / EPA / TT
Donald Trump faller nästan 300 platser på Forbes lista över världens rikaste personer jämfört med förra året.
Foto: KAROL SEREWIS / SHUTTERSTOCK EDITORIAL/SOPA IMAGES/IBL

Donald Trump rasar nästan 300 platser på listan över världens rikaste personer jämfört med förra året – främst på grund av ett beslut som Forbes kallar en ”monumental missräkning”.

Trump har förlorat en tredjedel av sin förmögenhet från det han blev USA:s president till och med nu enligt Forbes.

Donald Trump valde efter segern i det amerikanska presidentvalet 2016 att inte sälja av sitt imperium. Om Trump hade gjort det och sedan återinvesterat när han lämnade Vita huset hade han varit över 13 miljarder kronor rikare i dag enligt Forbes beräkningar.

”Alla investerare har någon gått förebrått sig själv för att inte ha sålt av en tillgång i tid, men frågan är om någon någonsin har gjort en sån här monumental missräkning”, skriver Forbes.

Trump hamnar på 1 299:e plats på Forbes lista över världens rikaste personer, 298 platser lägre än förra årets lista. Då är ändå Trump rikare än han var 2020, men hundratals andra miljardärer har dragit in betydligt mer pengar än han det senaste året.

Stefan Persson är rikaste svensken

Listan över världens rikaste personer toppas av Amazon-grundaren Jeff Bezos som är god för 1,5 biljoner kronor, följd av Tesla-grundaren Elon Musk med 1,29 biljoner. LVMH-ägaren Bernard Arnault (1,28 biljoner), Microsoft-grundaren Bill Gates (1,1 biljoner) och Facebook-grundaren Mark Zuckerberg (828 miljarder) utgör de återstående namnen i topp fem på listan.

Bland svenskarna hamnar tidigare H&M-vd:n Stefan Persson högst. Hans knappt 182 miljarder kronor räcker till en 84:e plats. Han följs av Finn, Jörn och Kirsten Rausing (Tetra Laval) som når en delad 151:a plats med en förmögenhet på drygt 118 miljarder kronor vardera.

Melania Trumps lyxliv efter fyra år i Vita huset

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.