Foto: Roger Vikström
 Foto: Roger Vikström

Beslagtagen dator kan lösa mordmysteriet

Publicerad

Ambulanspersonalen larmades till lägenheten på Lidingö efter ett misstänkt hjärtstillestånd.

När de gick in i bostaden hittades en man mystiskt död i en soffa.

En kvinna i 25-årsåldern, som var kvar på platsen, har anhållits, misstänkt för mord.

En beslagtagen dator i ett skotsktrutigt fodral kan bringa klarhet i mysteriet.

Klockan 6.25 på onsdagsmorgonen kom larmet om det misstänkta hjärtstilleståndet i en lägenhet på Lidingö i Stockholm. När personalen kom in hittades en man i yngre medelåldern död i en soffa.

Han hade, erfar Expressen, utsatts för yttre våld – och en kniv misstänks vara mordvapnet.

Kvar i bostaden var även en kvinna i 25-årsåldern, som greps av polisen. Hon anhölls av kammaråklagare Carl Mellberg klockan 10.38, misstänkt för mord. En annan man, som också enligt uppgift befunnit sig i bostaden, under natten ska förhöras.

Polisens tekniker finkammade bostaden under närmare sju timmars tid i går, och har gjort ett flertal beslag – däribland en laptop, som låg inpackad i ett skotsktrutigt fodral.

– En dator är fullspäckad med information. Det är av största vikt att få allt innehåll snabbt analyserat eftersom det kan ge vägledning i målet, säger en källa med stor erfarenhet av mordutredningar.

Enligt uppgift förnekar den mordmisstänkta kvinnan brott. Hon hävdar, erfar Expressen, att skadorna ska ha orsakats på annat sätt. Polisen undersöker också uppgifter om att det var kvinnan själv som larmade ambulans till bostaden tidigt i går morse.

Advokat Ingela Hessius har förordnats som advokat i målet. Hon är mycket hemlighetsfull om sin klients inställning:

– Det är förundersökningssekretess och av hänsyn till min klient uttalar jag min inte i det här tidiga skedet.

Kvinnan hördes kort i går förmiddag och delgavs då misstanke om mord.

Kammaråklagare Carl Mellberg leder utredningen:

– Det jag kan säga är att en person är anhållen för mord i övrigt är omständigheterna oklara.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag