Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Beslagtagen dator kan lösa mordmysteriet

Foto: Roger Vikström

Ambulanspersonalen larmades till lägenheten på Lidingö efter ett misstänkt hjärtstillestånd.

När de gick in i bostaden hittades en man mystiskt död i en soffa.

En kvinna i 25-årsåldern, som var kvar på platsen, har anhållits, misstänkt för mord.

En beslagtagen dator i ett skotsktrutigt fodral kan bringa klarhet i mysteriet.

Klockan 6.25 på onsdagsmorgonen kom larmet om det misstänkta hjärtstilleståndet i en lägenhet på Lidingö i Stockholm. När personalen kom in hittades en man i yngre medelåldern död i en soffa.

Han hade, erfar Expressen, utsatts för yttre våld – och en kniv misstänks vara mordvapnet.

Kvar i bostaden var även en kvinna i 25-årsåldern, som greps av polisen. Hon anhölls av kammaråklagare Carl Mellberg klockan 10.38, misstänkt för mord. En annan man, som också enligt uppgift befunnit sig i bostaden, under natten ska förhöras.

Polisens tekniker finkammade bostaden under närmare sju timmars tid i går, och har gjort ett flertal beslag – däribland en laptop, som låg inpackad i ett skotsktrutigt fodral.

– En dator är fullspäckad med information. Det är av största vikt att få allt innehåll snabbt analyserat eftersom det kan ge vägledning i målet, säger en källa med stor erfarenhet av mordutredningar.

Enligt uppgift förnekar den mordmisstänkta kvinnan brott. Hon hävdar, erfar Expressen, att skadorna ska ha orsakats på annat sätt. Polisen undersöker också uppgifter om att det var kvinnan själv som larmade ambulans till bostaden tidigt i går morse.

Advokat Ingela Hessius har förordnats som advokat i målet. Hon är mycket hemlighetsfull om sin klients inställning:

– Det är förundersökningssekretess och av hänsyn till min klient uttalar jag min inte i det här tidiga skedet.

Kvinnan hördes kort i går förmiddag och delgavs då misstanke om mord.

Kammaråklagare Carl Mellberg leder utredningen:

– Det jag kan säga är att en person är anhållen för mord i övrigt är omständigheterna oklara.

FAKTA

LARMET

Klockan 6.25 larmades ambulanspersonal till lägenheten på Lidingö i Stockholm

UPPTÄCKTEN

När personalen kom in i bostaden hittades en man i yngre medelålder död i en soffa. Att döma av skadorna hade han utsatts för yttre våld.

GRIPANDET

En kvinna i 25-åldern greps av polisen på platsen, misstänkt för mord. Hon fördes till en polisstation i centrala Stockholm.

ANHÅLLANDET

Klockan 10.38 anhölls kvinnan, misstänkt för mord. Hon har nu fått advokat Ingela Hessius som advokat. Två förhör genomfördes med henne i går.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.