Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Beskedet: Venezuela släpper in Röda korset

Venezuela släpper in Röda korset för att hjälpte befolkningen, rapporterar New York Times. Foto: NATACHA PISARENKO / AP TT NYHETSBYRÅN
Enligt tidningen är det första gången som presidenten indirekt erkänner att landet befinner sig i en humanitär kris. Foto: NATACHA PISARENKO / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: ALEXEI NIKOLSKY / AP TT NYHETSBYRÅN

Ryssland ska fördjupa det militära samarbetet med Venezuela – vars president Nicolas Maduro inte erkänns av en rad världsledare, rapporterar Russia Today, RT. 

Samtidigt släpper Venezuela nu in Röda korset för att hjälpa befolkningen, rapporterar New York Times. 

Enligt tidningen är det första gången som presidenten indirekt erkänner att landet befinner sig i en humanitär kris. 

Efter att Juan Guaidó av flera världsledare utnämnts till Venezuelas legitime president har oroligheterna eskalerat ytterligare i Venezuela. 

Strömavbrott och matbrist har resulterat i en humanitär kris i landet – vilket den sittande presidenten Nicolas Maduro vägrat erkänna. 

Under fredagen rapporterade RT att Ryssland ska fördjupa det militära samarbetet med Maduro-regimen. 

Bland annat ska samarbetet ha resulterat i ett träningscenter för helikopterpiloter, rapporterar RT. 

Två ryska militärplan har landat i Venezuela

Under onsdagen landade två ryska militärplan i Venezuela – och Donald Trump har krävt att Ryssland ska lämna det sydamerikanska landet. 

Rysslands utrikesminister har via sin talesperson kontrat med att uppmana USA att lämna Syrien och sagt att USA beter sig som ”en cowboy i Louvren”, och underminerar världsordningen genom kaotiskt och oförutsägbart beteende, rapporterar RT

Samtidigt som han får stöd från Ryssland har president Maduro gjort en vändning. 

Enligt New York Times kommer han nu tillåta välgörenhetsorganisationen Röda korset att ta sig in i landet för att bistå med hjälp. Tidningen skriver att det är första gången som presidenten indirekt erkänner att det pågår en humanitär kris i landet.

 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.