Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Dråpslaget mot Trump – efter domstolens beslut

Trumps brorsdotter i ny bok: Dysfunktionell familj
Mary Trumps bok om familjen Trump släpps under tisdagen.Foto: AP / AP TT NYHETSBYRÅN
USA:s president Donald Trump. Arkivbild.Foto: PABLO MARTINEZ MONSIVAIS / AP TT NYHETSBYRÅN

Donald Trumps brorsdotter Mary Trump tillåts att släppa sin bok om familjen Trump, det har en domare i USA:s högsta domstol nu beslutat, enligt The Guardian.

Beslutet kommer bara timmar innan boken lanseras i USA.

– Imorgon kan den amerikanska befolkningen läsa Marys viktiga ord själva, säger hennes advokat i ett uttalande.

USA:s president Donald Trump har vid flera tillfällen försökt stoppa brorsdotterns bok, då hon ska ha skrivit på ett sekretessavtal som hindrar henne från att dela med sig av vissa uppgifter rörande hennes far.

Men på måndagskvällen, lokal tid, meddelade en domare vid USA:s högsta domstol att Mary Trump undantas avtalet och att boken kan lanseras under tisdagen.

Anklagar presidenten för narcissism

Mary Trump, som är psykolog, går till hårt angrepp mot sin farbror i boken som går under titeln ”Too Much and Never Enough: How My Family Created the World’s Most Dangerous Man”.

Bland annat skriver hon att Donald Trump uppfyller flera kriterier för att vara narcissist.

”Faktum är att Donalds patologier är så komplexa och hans beteenden ofta så oförklarliga att det, för att komma fram till en korrekt och omfattande diagnos, skulle krävas ett helt batteri av psykologiska och neurofysiologiska tester som han aldrig skulle ställa upp på”, skriver hon i boken.

”Totalt falskt”

Varken Vita huset eller Donald Trump har ännu kommenterat domstolens besked, men Trump har tidigare nekat till brorsdotterns anklagelser om att han förlöjligade hennes far som drabbades av Alzheimers.

– Det är totalt falskt, det motsatta, sade han i en intervju med Axos.

Sprickan mellan Anthony Fauci och Donald Trump ökar

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.