Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Berusad låtsades vara polis – skyllde på lchf

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Under rättegången vid Linköpings tingsrätt sade mannen att han saknade minnesbilder från det som hade hänt. Han menade att han kanske tålde alkohol dåligt på grund av att han vid tillfället följde LCHF-dieten, skriver Corren. Bilden är tagen vid ett annat tillfälle.
Foto: Jakob Kindesjö

En man i Linköping har dömts till 19 000 kronor i böter efter att ha utgett sig för att vara polis på fyllan.

Mannens förklaring:

Han kan ha varit påverkad av LCHF-dieten, uppger Corren.se.

Östgöta Correspondenten skriver om mannen som nyligen dömdes för föregivande av allmän ställning, vid Linköpings tingsrätt.

Det hela började en blöt kväll på Hotell Ekoxen i staden. Mannen var märkbart berusad och låtsades vara polis på hemligt uppdrag. Han ska bland annat ha tvingat en manlig kroggäst att sträcka ut armarna och därefter visiterat honom.

Till en kvinna sade mannen att han jobbade på Rikskriminalpolisen och var specialutbildad med goda kunskaper i närstridstekniker.

Greps av riktig polis

Krogens ordningsvakter grep in och efter en stund var mannen gripen av riktiga poliser. I förhör med polisens utredare lanserade mannen teorin att hans brottsliga agerande kunde ha varit en konsekvens av LCHF-dieten, som han följde vid tillfället, skriver Corren.

Under rättegången vid Linköpings tingsrätt sade mannen att han saknade minnesbilder från det som hade hänt. Han upprepade LCHF-teorin och menade att han kanske tålde alkohol dåligt på grund av den speciella dieten, skriver tidningen.

Tingsrätten avfärdade dock mannens analys och dömde mannen till 100 dagsböter à 190 kronor.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.