Bert Karlsson. Foto: Martina Huber
Bert Karlsson. Foto: Martina Huber

Bert Karlssons attack mot ungdomar: "De är så jävla lata"

Publicerad
Uppdaterad
Skivbolagsdirektören och expolitikern Bert Karlsson funderar på att rösta på Moderaterna i höstens val - tack vare finansminister Anders Borg.
I dag går Bert Karlsson, tidigare partiledare för Ny Demokrati, till attack mot landets ungdomar.
- De unga i Sverige är så jävla lata, säger han till Expressen inför sitt utspel i radioprogrammet Rix Morronzoo i dag.
- Vi har skämt bort våra ungdomar. I dag vill ungdomarna inte ha de jobb som erbjuds.
Och enligt Bert Karlsson vågar inte riksdagspartierna ta fajten med ungdomarna.
- Det handlar ju om många röster i valet.
Samtidigt avslöjar Bert Karlsson nu för Expressen att han funderar på att rösta på Moderaterna.
- Det handlar enbart om för- troende den här gången. Skill-naderna politiskt är ju så små. Därför funderar jag på Moderaterna - men det beror enbart på Anders Borg, säger Bert Karlsson.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag