Bert Karlsson vill rädda KD: ”Jag representerar folket”

Foto: NORA LOREK
Foto: ANNA-KARIN NILSSON / ANNA-KARIN NILSSON EXPRESSEN

KD-ledaren Ebba Busch Thor har anlitat Bert Karlsson för att rädda Kristdemokraterna ur krisen och han tror på 8-10 procent i höstens val. 

”Lite desperat”, anser finansministern.
Nu lovar Karlsson att ge Magdalena Andersson, S, en match. 

– De är livrädda. De vet att jag representerar folket. 

Kristdemokraterna stannar kvar på krisnivåerna. I SVT och Novus väljarbarometer för februari når partiet blott 2,7 procent, en bra bit från riksdagsspärren på fyra procent och det ett halvår före valet. 

Partiledaren Ebba Busch Thor har kontaktat Bert Karlsson, bland annat tidigare partieldare för Ny demokrati, för att vända krisen. Han jobbar nu med partiet på heltid och sågar KD:s kommunikationsstrategi. 


LÄS MER: Bert Karlsson på Expressen Debatt: Här är mitt uppror för Sverige


– Titta på hur Moderaterna har gjort. Han har slutat att vara med i sandlådan och pratar som en vuxen. Det är något liknande vi får göra med Ebba. De vet så lite om Ebba, de tror att hon är med i någon jävla sekt och allt möjligt. Jag får ju mejl om det här. Jag ska ta upp det med henne, jag kommer börja med det, säger Karlsson som är säker på att partiet kan nå 8-10 procent i höstens val, bland annat genom satsningar på Facebook och Youtube, till exempel genom att använda sin egen Facebook-kanal. 

– Imagen är tråkig. Lite skenheligt och dubbelmoral och debatten om homosexuella. Allt det där måste vi tvätta bort, säger Karlsson.

Magdalena Andersson: ”Lite desperat"

Finansminister Magdalena Andersson, S, har kritiserat KD:s val att anlita Bert Karlsson. 

– För mig låter det lite desperat. Om man ligger stadigt under fyra procent, närmare tre är man kanske beredd att ta till lite fler desperata metoder.

– Han har varit partiledare i ett annat parti tidigare och jag är inte säker på att alla partier i Sverige skulle vilja förknippas med Ny demokrati.

Finansminister Magdalena Andersson.
Foto: CHRISTINE OLSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN

Bert Karlsson skrattar åt finansministerns kritik. 

– De är livrädda. De vet att jag representerar folket.

– Magdalena ska få en match. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.