Bert Karlsson dök upp på FP-konferens

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
BESÖKTE FOLKPARTIETS KONFERENS. Bert Karlsson tog sig ett snack med Jan Björklund.
Foto: Karl-Johan Karlsson

Folkpartiledaren Jan Björklund håller i dag tal till partikamraterna på en konferens i Skara.

Då dök Bert Karlsson upp - för att prata om migrationsverkets, enligt honom alldeles för dyra, upphandling av platser på flyktingförläggningar.

– Jag vill vara säker på att alla politiker får ta del av det här slöseriet, säger han till Expressen.

Under helgen håller Folkpartiet en vinterkonferens i Lundsbrunn utanför Skara i Västergötland. Konferensen fokuserar på arbetet med FP:s nya partiprogram som ska antas av landsmötet i höst. I dag kom FP-ledaren Jan Björklund dit för att hålla ett tal till partikamraterna.

Men det var inte bara partikamrater på plats.

Bert Karlsson dök upp på konferensanläggningen och stegade fram till Jan Björklund. Anledningen är att migrationsverket nyss gjort en stor upphandling av så kallade ABT-boenden, platser på olika flyktingförläggningar. Den före detta skivbolagsdirektören från Skara tycker att migrationsverket betalt för mycket per plats - vilket han ville uppmärksamma Jan Björklund på.

"Slöseri"

– Jag vill vara säker på att alla politiker får ta del av det här slöseriet som migrationsverket har gjort sig skyldig till i den här senaste upphandlingen. De får inte göra så här. Man har slösat bort 200-300 miljoner kronor på att betala alldeles vansinniga priser, dubbelt upp mot vad de behöver betala enligt sina egna prislistor, säger han.

Bert Karlsson var själv en av dem som deltog i upphandlingen, men han fick nej på grund av en handling som inte skickats in. 

– Men det handlar inte om det. Jag blir godkänd i nästa runda. Många chansade på att migrationsverket behövde varje plats och satte höga priser. Det är näst intill kriminellt. Det finns hur mycket platser som helst på bra ställen, säger Karlsson. 

Folkpartiets partiledare vill inte ta ställning till Bert Karlssons uttalande. 

- Jag kan inte värdera hans uppgifter, men såvitt jag förstår är det här både anmält och överklagat, så det här granskas ju nu av rättväsendet, och därmed får det prövas där, säger Jan Björklund.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.