Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Bernie Sanders: Jag står bakom Joe Biden

Här ger Bernie Sanders sitt stöd till Joe Bidens kandidatur.
Foto: MATT ROURKE / AP TT NYHETSBYRÅN

Den avhoppade presidentkandidaten Bernie Sanders stöttar sin tidigare motståndare Joe Biden, skriver nyhetsbyrån AP.

– Vägen mot seger är i princip obefintlig, sa Sanders när han drog sig ur kampanjen.

Beskedet att Bernie Sanders drog sig ur kampen om att bli Demokraternas presidentkandidat kom förra veckan. Trots flera återstående primärval valde vänsterkandidaten att hoppa av, med orden:

– Det här är inget lätt beslut. Det har i själva verket varit ett svårt och tufft beslut att ta. Vi har gjort en ärlig utvärdering. Om jag hade trott att vi hade en rimlig chans att vinna nomineringen så hade jag fortsatt, men den finns inte där. 

Demokraterna har hoppat av

Vidare sa han:

– Vi kommer besegra den farligaste presidenten i USA:s historia.

Och nu kommer alltså beskedet att Sanders stöttar sin tidigare rival, demokraten Joe Biden, i kampen om presidentposten.

De demokratiska kandidaterna har fallit bort en efter en. Den 2 mars meddelade Pete Buttigieg att han avslutade sin kampanj, efter ett sitt nederlag i primärvalet i South Carolina. Bara dagar senare meddelades att Elizabeth Warren också gav upp. Även Michael Bloomberg har gett upp kampen.

Bernie Sanders ger upp kampen om presidentposten

Demokraten ger upp kampen om presidentposten.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.