Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Bernie Sanders drabbad av hjärtproblem – avbokar nu

Presidentkandidaten ställer in framträdanden kommande dagarna.
Bernie Sanders har opererats för hjärtproblem.
Foto: CJ GUNTHER / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Bernie Sanders har drabbats av hjärtproblem mitt under kampen för att bli Demokraternas presidentkandidat. 

Sanders stab meddelar att han behöver vila och därför ställer in de kommande dagarnas framträdanden. 

Bernie Sanders är jämte Elizabeth Warren och Joe Biden en av de mest profilerade kandidaterna till att bli utmanare till Donald Trump i presidentvalet i november 2020.

Sanders är också den äldste kandidaten med sina 78 år. Nu har veteranen tvingats ställa in sina framtida framträdanden på obestämd tid.

Sanders opererad för hjärtproblem

Sanders stab meddelar i ett pressmeddelande att han har blivit opererad efter att läkaren upptäckt att en blockering i en av hans artärer. Sanders märkte av besvären under ett kampanjmöte tisdag kväll, amerikansk tid. 

”Senator Sanders är talbar och vid gott humör. Han kommer att vila de kommande dagarna. Vi ställer in alla hans evenemang och framträdanden tills vidare, och vi kommer att fortsätta att lämna lämpliga uppdateringar”, skriver hans stab. 

Expressens Tomas Kvarnkullen rapporterar från USA.

”Har väldigt god hälsa”

För att behandla förträngningar i hjärtats kranskärl använder sig läkarna av en så kallad ballongvidgning. En ballong förs in i kroppen och blåses upp, så att kärlen vidgas. 

Sanders har tidigare vittnat om att han är vid god vigör, trots sin relativt höga ålder.

– Jag har blivit välsignad med väldigt god hälsa, sa Sanders 2018.

– Det finns folk som är 50 som inte mår bra, eller hur? Sedan finns det 90-åringar som går till jobbet varje dag och gör fantastiskt bra ifrån sig. Åldern spelar in. Men det handlar om hur individen mår överlag. 

Parallellt med beskedet om Sanders hälsa har en annan nyhet om kandidatens kampanj läckt ut. Sanders stab har beslutet sig för att avboka tv-reklamen som skulle sändas i delstaten Iowa med start i morgon. 

Elizabeth Warren har lyckoönskat Sanders efter nyheten om hans hjärtproblem. 

https://twitter.com/ewarren/status/1179414641803440131

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.