Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Bermudez-Svankvist har ifrågasatts tidigare

Det är inte första gången som Angeles Bermudez-Svankvist, 50, har hamnat i blåsväder på sin arbetsplats.

Hon har en historia av att ha blivit hårt ifrågasatt i den egna organisationen.

Angeles Bermudez-Svankvist fick bland annat sparken som stadsdirektör i Södertälje innan hon hann tillträda posten, enligt Länstidningen i Södertälje.

Aftonbladet avslöjade 2009 att Bermudez-Svankvist höll privata föreläsningar om ledarskap på arbetstid. Hon ska ha tjänat upp till 40 000 kronor per föreläsning.

Arbetsförmedlingens satsning på jobbcoacher, som kostade fem miljarder under en femårsperiod, har också kritiserats hårt.

"Jag ser ingen trovärdighet hos vare sig regering eller opposition i jobbfrågan så länge som Angeles Bermudez-Svankvist tillåts experimentera och härja fritt", skrev medierådgivaren Paul Ronge.

Mörkade om FAS 3

Även i samband med att SVT granskade systemet med FAS 3 så fick Bermudez-Svankvist kritik för sitt sätt att hantera de kritiska frågorna.

SVT hade kommit över ett mejl till chefer inom arbetsförmedlingen, som uppmanade cheferna att ge en positiv bild av systemet - samtidigt som en intern rapport gjord av arbetsförmedlingen själv visade på att FAS 3 hade stora brister.

Ett tydligt tecken på hur ifrågasatt Angeles Bermudez-Svankvist varit är en enkät från fackförbundet ST i april i år.

Den visade att över hälften av cheferna saknar förtroende för henne.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.