Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Bermudez-Svankvist: Agerar oprofessionellt

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Foto: Roger Vikström

Arbetsförmedlingens generaldirektör Angeles Bermudez-Svankvist har varit i kraftigt blåsväder i veckan.

I en intervju med SvD Näringsliv anser hon att styrelsen har agerat oprofessionellt.

– Man får ställa sig frågan om styrelsen kan sitta kvar om jag är kvar. Det är den som har spelat ut det här kortet. Jag har inte hört något från uppdragsgivaren, säger hon.

I fredags förklarade arbetsförmedlingens styrelse att den inte längre har förtroende för Angeles Bermudez-Svankvist. Detta bland annat efter att hon hade dragit på sig en mobilräkning på över 300 000 kronor genom att inte stänga av dataroamingen utomlands.

– Jag tycker att jag inte kan ha koll på om roamingspärren inte finns på arbetsförmedlingen när den finns på alla andra myndigheter, säger hon till SvD.

Expressens genomgång av andra generaldirektörers mobiltelefonräkningar visar dock att så inte är fallet. Bland annat konsumentverket saknar sådan spärr.

– Vi har ingen utlandsspärr på grund av regelbundna resor och möten i bland annat Bryssel. De senaste tre månaderna hade Gunnar Larsson trafikkostnader på 61 kronor för detta, förklarade Henrik Axelsson, på verkets presstjänst, i lördags för Expressen.

Åkt till sommarstället

I intervjun får Angeles Bermudez-Svankvist frågan om hon och styrelsen kan fortsätta att jobba tillsammans.

– Det får du fråga ägaren om. Man får ställa sig frågan om styrelsen kan sitta kvar om jag är kvar. Det är den som har spelat ut det här kortet. Jag har inte hört något från uppdragsgivaren, säger hon.

Generaldirektören har efter uppståndelsen dragit sig tillbaka till sitt sommarställe. Hon betonar dock återigen att hon inte har några planer på att avgå.

– Jag brinner för mitt jobb. Tills annat besked ges så är det fokus på det uppdraget jag har, säger hon till Svenska Dagbladet.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.