Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Berlusconi: "Vi har
lekt burleska lekar"

Silvio Berlusconi.Foto: Massimo Di Nonno

MILAN. Italiens skandalomsusade förre premiärminister Silvio Berlusconi försvarar sexanklagelserna runt hans hemmafester.

– Vi lekte burleska lekar, säger Berlusconi i rätten.

Silvio Berlusconi

Föddes den 29 september 1936 i Milano.

Premiärminister i Italien i tre perioder: 1994–1995, 2001–2006 samt 2008–2011.

Italiens längst sittande premiärminister i efterkrigstid.

Berlusconi med familj har en gemensam förmögenhet på omkring 57 miljarder kronor enligt affärstidningen Forbes 2011.

Berlusconis investmentbolag kontrollerar Italiens tre största kommersiella tv-kanaler, Italiens största mediebolag Mediaset, landets största förlag Mondadori samt fotbollslaget AC Milan.

Under åren har Berlusconi åtalats för en mängd brott. Han har fällts för bland annat mutbrott och bokföringsbrott.

Berlusconi började sin karriär som dammsugarförsäljare och smörsångare på kryssningsfartyg.

(TT)

Den 75-årige mediemiljardären Berlusconi överraskade med att på fredagen för första gången infinna sig till rättegången i Milano. Berlusconi anklagas bland annat för att ha betalat för sexuella tjänster av den då 17-åriga nattklubbsdansösen Karima "Ruby" El-Mahroug.

Tidigare har Berlusconi vägrat att infinna sig i rättssalen, men han förklarade sin närvaro med att han vill betrakta "spektaklet".

– Jag har kommit hit för att se denna föreställning, en rejäl medial förtalskampanj, sade Berlusconi under en paus.

Mycket uppmuntran

Sexbrotten påstås bland annat ha skett på de extravaganta fester, även kallade "bunga bunga", som Berlusconi höll i sin villa i Milano.

– I mitt hus har vi bara haft eleganta middagar, och efter middagen har vi ibland gått ned till min hemmateater, till mina barns tidigare diskotek. Där har det alltid varit bra stämning med mycken uppmuntran och tillgivenhet, sade Berlusconi.

Den marockanska modellen Imane Fadil har tidigare vittnat om att kvinnor tog av sig nunnedok eller strippade iklädda ansiktsmasker som föreställde fotbollsstjärnan Ronaldinho.

"Lekte lekar"

Men Berlusconi avfärdade anklagelser om sexbrott:

– Vi lekte burleska lekar.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.