Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Berlusconi på sjukhus – hoppar av presidentval

San Raffaele
Italiens tidigare premiärminister Silvio Berlusconi.
Foto: MANUEL ROMANO/NURPHOTO/SHUTTERSTOCK / MANUEL ROMANO/NURPHOTO/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK

Italiens tidigare premiärminister har varit inlagd på sjukhus sedan i torsdags, rapporterar Reuters.

Under lördagen ställde han in sin presidentkandidatur.

Enligt en person med insyn i saken uppger att Italiens tidigare premiärminister Silvio Berlusconi har varit inlagd på sjukhuset San Raffaele i Milano sedan i torsdags.

Det är oklart hur läget är med Berlusconi, sedan hans talespersoner avböjt Reuters förfrågningar om en kommentar. Italienska nyhetsbyrån ANSA uppger att han lagts in inom ramen för en rutinkontroll.

85-årige Berlusconi har tidigare opererat hjärtat 2016, överlevt prostatacancer och varit in och ut på sjukhus sedan han insjuknade i covid-19 förrförra året.

Ställde in presidentkandidatur

Samtidigt som han låg på sjukhus ställde Silvio Berlusconi också in sin presidentkandidatur.

Berlusconi gav beskedet genom sin talesperson under ett videomöte med högt uppsatta högerpolitiker på lördagen, där han hävdade att han förvisso hade tillräckligt höga opinionssiffror men att han bett dem som föreslagit honom till presidentposten att dra tillbaka sitt förslag.

Den 85-årige Berlusconi sade vidare i det skriftliga uttalandet att Italien behöver enighet och att han kommer att ”fortsätta att tjäna mitt land på andra sätt”.

Premiärminister Mario Draghi leder opinionsmätningarna inför presidentvalet på måndag. Berlusconi, vars parti Forza Italia sitter i regeringen, upprepade dock sin önskan om att Draghi ska fortsätta som premiärminister fram till de allmänna val som är planerade att hållas under nästa år.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.