Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Silvio Berlusconi förd till sjukhus med ambulans

Italiens tidigare premiärminister Silvio Berlusconi har förts till sjukhus i Milano.
Foto: ALESSANDRA TARANTINO / AP

Italiens tidigare premiärminister Silvio Berlusconi, 82, har förts till sjukhus med ambulans i Milano, skriver den italienska tidningen Corriere Della Sera.

Berlusconi skulle ha hållit en presskonferens under eftermiddagen. 

Hans hälsotillstånd är i nuläget oklart.

Silvio Berlusconi, Italiens förra premiärminister, fördes vid 10-tiden till sjukhus med ambulans i Milano. Det skriver den italienska tidningen Corriere Della Sera.

82-åringens hälsotillstånd är i nuläget oklart, men tidningen skriver att en person från tidigare premiärministerns stab har uppgett att det rör sig om njursten.

Skulle ha hållit presskonferens

Vid 14:00 på tisdagseftermiddagen skulle Berlusconi ha hållit en presskonferens med sitt parti Forza Italia om partiets kandidater till EU-parlamentet. Berlusconis stab uppger att han fortfarande kommer att kunna vara med på den.

I stället transporterades han med ambulans till San Raffaele-sjukhuset, där han i juni 2016 genomgick en öppen hjärtoperation. 

Corriere Della Sera skriver att Berlusconi nyligen gjorde en rutinmässig hälsokontroll, och att denna inte väckt några farhågor.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.