Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Berlusconi akut inlagd på sjukhus – igen

Silvio Berlusconi.
Foto: ANGELO CARCONI / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Italiens tidigare premiärminister Silvio Berlusconi har akut förts till sjukhus med hjärtproblem, rapporterar nyhetsbyrån Reuters. 

84-åringen har tidigare vårdats på sjukhus efter att ha insjuknat i covid-19. 

Italiens tidigare premiärminister, mediemoguln Silvio Berlusconi har akut fått föras till ett sjukhus i Monaco efter att ha drabbats av hjärtproblem, berättar hans personlige läkare Alberto Zangrilllo för Reuters under torsdagen. 

Läkaren uppger att det var under måndagen som han undersökte Berlusconi som befinner sig i det lilla kungadömet Monaco, och konstaterade att den förre premiärministern behövde akut sjukhusvård för hjärtproblem. 

Har varit sjuk i corona och genomgått omfattande hjärtoperation

Eftersom Italien ligger cirka en och en halv mil från kungadömet bestämde Zangrillo att Berusconi skulle föras till ett lokalt sjukhus för vård. 

I september insjuknade Berlusconi i corona och fick vårdas på sjukhus. Efter att han skrivits ut beskrev han sjukdomen som ”den farligaste utmaningen” hittills i hans liv. 

2016 genomgick grundaren av populistiska högerpartiet Forza Italia en omfattande hjärtoperation. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.