Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Berättar om Johanna Möller och pappans död

LIVE-TV: Senaste nytt med Expressen TV
Felicia Nestler berättar om pappans död i ”Sommar i P1”.
Foto: Mattias Ahlm / Sveriges Radio
Johanna Möller.
Foto: Thomas Sjöberg/Anders Nyström

När Felicia Nestlers föräldrar skilde sig träffade hennes pappa en ny kvinna.

Det var Johanna Möller, känd som Arbogakvinnan, och ett år efter att hennes pappa hade drunknat fick hon reda på att Johanna Möller var misstänkt för att ligga bakom pappans död. 

I ”Sommar i P1” berättar nu Felicia Nestler om tiden efter chockbeskedet, gravöppningen och den uppmärksammade rättegången.

Felicia Nestler är 22 år i dag. När hennes pappa Aki Paasila dog var hon 15 år. Hon beskriver en barndom där hon kände sig älskad och trygg. Föräldrarnas skilsmässa kom som en chock och gick snabbt. 

Pappan träffade Johanna Möller några månader efter skilsmässan. Det gick för fort för Felicia - inte minst när hennes pappa hastigt flyttade till Johanna Möller och hennes barn.

– Vår relation förändrades. 

Pappan och Johanna Möller bråkade - hela tiden.

– Jag vaknade upp till bråk, åt lunch till bråk och somnade till bråk, berättar Felicia. 

Hon ifrågasatte hur pappan kunde prioritera en relation som så uppenbart inte var bra framför sina egna barn.

 – Vad ser du ens hos henne?  Ni bråkar hela jävla tiden. Hon skriker på dig pappa, och när hon inte skriker så ignorerar hon dig och när hon inte ignorerar dig så är hon inte hemma, skrek dottern Felicia under ett bråk. 

Efter en tid förstod hon att pappan och Johanna Möller planerade att skilja sig. En dag fick hennes mamma ett meddelande från Johanna Möller på Facebook att hennes pappa var död. När hennes mamma berättade att Aki Paasila hade hittats drunknad rämnade hennes värld fullständigt. 

– På nätterna drömde jag om hur pappa låg och flöt, ensam i kallt och mörkt vatten.

Hon fick inga riktiga svar, och undrade varför pappan ens hade varit på sommarstället i Arboga - de umgicks ju inte längre?

Före begravningen fick hon ett sms från Johanna Möller om att hon hoppades att de skulle hålla kontakten.

Ett år efter att Aki Paasila dött kom nästa chockbesked - polisen misstänkte att han blivit mördad och Johanna Möller var misstänk för att ligga bakom mordet. Graven skulle öppnas.

Hon berättar om hur hon satt med på varje dag under den hårt bevakad rättegången i tingsrätten. Hur hon kände en tillfredsställelse när hon såg att Johanna Möller inte hade tillgång till det vinröda nagellack i häktet som hon alltid bar annars. Hur hon har kämpat sig igenom alla tunga känslor genom att prata med andra - och nu i radio.

– Han lever i mig fortfarande, säger Felicia om sin pappa i programmet.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.