Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Benny Andersson om sitt bidrag till FI

Benny Andersson. Foto: Gregorio Binuya
Här skriver Benny Andersson själv om varför han gav FI en miljon.

Är det rätt att ta emot privata bidrag i valkampanjer?

"Jag var häromdagen på väg att lämna min röst i EU-valet, när jag hörde Gudrun Schyman intervjuas i ”Nordegren i P1”. Hon berättade om problemet som Feministiskt initiativ har med att hinna få ut sina röstsedlar och att de som de ändå lyckats distribuera försvinner från många röstlokaler. Det problemet är väl Fi i och för sig inte ensamma om, men eftersom jag sympatiserar med Gudrun Schymans envetna kamp för jämställdhet, så bestämde jag mig för att försöka hjälpa till genom att erbjuda finansiellt stöd till en annons, som berättar om hur man kan gå tillväga när färdigtryckta röstsedlar saknas.
Jag tycker att vi svenskar genom åren har haft mycket att vara stolta över. I vår kommunikation med människor från andra delar av världen har vi kunnat slå oss för bröstet genom att till exempel hänvisa till vår höga levnadsstandard, en bra social infrastruktur, allemansrätten, förhållandevis skaplig jämställdhet och fina idrottare. Till och med en och annan rakryggad politiker. Till den kategorin hör Gudrun Schyman.
Jag är övertygad om att hon kommer att göra skillnad om hon får en plats i EU-parlamentet och då inte bara i frågor som gäller jämställdhet!"

Benny Andersson