Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Benny Andersson: Jag sympatiserar med hennes kamp

FICK EN REJÄL SLANT. Gudrun Schymans Feministiskt initiativ fick dubbelt stöd av Benny Andersson: hans röst och en miljon kronor. "Han erbjöd sig att hjälpa till." Foto: Tomas Leprince
Benny Andersson röstar på Feministiskt initiativ i EU-valet.
Men Abba-stjärnan nöjer sig inte med det.
- Han erbjöd oss en miljon kronor till annonser, säger Gudrun Schyman.
I onsdags var Abba-stjärnan Benny Andersson på väg till röstlokalen för att lägga sin röst på Feministiskt initiativ i EU-valet. Samtidigt lyssnade han på "Nordegren i P1" på radion.
- Jag hörde Gudrun Schyman intervjuas och hon berättade om problemet att få ut röstsedlar och att de försvinner från många röstlokaler, skriver Benny Andersson i ett pressmeddelande.

Kom fram i Aktuellt

Efter programmet ringde han upp Gudrun Schyman.
- Han sa att informationen om hur man röstar om det saknas röstsedlar måste komma ut, säger Gudrun Schyman till Expressen.
- Och när jag förklarade att vi inte har några annonspengar erbjöd han sig att hjälpa till.
Benny Andersson förklarar:
- Eftersom jag sympatiserar med Schymans envetna kamp för jämställdhet bestämde jag mig för att erbjuda finansiellt stöd till en annons som berättar om hur man kan gå tillväga när färdigtryckta röstsedlar saknas.
I torsdags blev det känt Feministiskt initiativ fått en miljon kronor av en okänd bidragsgivare. Men först i gårdagens Aktuellt-sändning stod det klart att givaren var Abba-stjärnan Benny Andersson.
- Av respekt för hans arbetssituation valde vi att vänta ett par dagar, säger Gudrun Schyman.
I går rullade de första annonserna ut i de största tidningarna.
- Jag tror att vi kommer att göra ett mycket bra val, säger Gudrun Schyman.

Tror hon gör skillnad

RÖSTADE PÅ GUDRUN. Abba-stjärnan Benny Andersson har lagt sin röst på Feministiskt initiativ - och skänkt en miljon till annonser. Foto: STELLA PICTURES Benny Andersson beskriver Schyman som en rakryggad politiker.
- Jag är övertygad att hon kommer att göra skillnad om hon får en plats i parlamentet och inte bara i frågor som gäller jämställdhet.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!