Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Bengt Westerberg om L-striden: ”Många skulle lämna”

Bengt Westerberg, partiledare för Folkpartiet (numera Liberalerna) 1983-1995, ”kan inte svara på” huruvida han lämnar partiet ifall Nyamko Sabunis linje vinner på partirådet nästa helg.
Foto: HENRIK MONTGOMERY/TT / TT NYHETSBYRÅN
Bengt Westerberg.
Foto: Josefine Stenersen/DN/TT / TT NYHETSBYRÅN

Mycket pekar på att Nyamko Sabuni är på väg att vinna striden om SD och regeringsfrågan inom Liberalerna, men det kan ske till priset av stora avhopp från partiet. 

Den varningen kommer nu från den tidigare partiledaren Bengt Westerberg, som själv håller öppet för att lämna Liberalerna om partiledningen driver igenom sin linje. 

– Skulle man välja den här vägen blir det ett annat parti än det jag gick med i, säger han.

– Jag tror många skulle lämna partiet.

Expressen Premium

Läs Premium gratis i en månad

Läs alla artiklar gratis i en månad, därefter är priset 79 kr/mån. Digital prenumeration. Ingen bindningstid.

Genom att klicka på “Starta premium – 1 mån gratis” godkänner du våra prenumerationsvillkor och bekräftar att du tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Vänligen notera att fr.o.m. 1 maj 2021 är det Expressens koncernbolag Bonnier News AB som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter, varvid prenumerationsvillkor och personuppgiftspolicy uppdateras.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.

10 svenskars topplista: Det här tänder vi allra mest på

Marielle, 49: ”Räcker inte att komma med stor kuk”

Så blir drottningens sista tid på tronen: Livet som änka

Drottningen går in i en ny era

Romanserna i ”Let's dance” – Don Demina: ”Ryktet går”

Romanserna i ”Let's dance” • ”Sexsoffan”