Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Ben försvann 1991 – nu kan han ha hittats

Ben Needham var 21 månader gammal när han försvann i Grekland 1991. Foto: / Rossparry.Co.Uk Ross Parry Age
Nu har en man trätt fram som påstår sig vara Ben Needham. Foto: / Rossparry.Co.Uk Ross Parry Age

Ben Needham försvann 1991 under en resa till Grekland, då 21 månader gammal.

Nu vädjar familjen om information i ett grekiskt tv-program.

– Jag vet att han finns där ute någonstans, säger hans mamma Kerry Needham.

Enligt polisen har en man trätt fram och sagt att han är den försvunne Ben, skriver Daily Mail.

Systern Leighanna Needham, mamma Kerry Needham och mormor Christine deltog i tv-programmet "Ljus i slutet av tunneln" på tv-kanalen Alpha TV i Grekland där familjen efterlyste sin son.

Ben Needham försvann under en resa till Kos i juli 1991. Med på resan var mamma Kerry och morföräldrarna. Den dag då pojken försvann var det morföräldrarna som passade honom medan hans mamma jobbade på ett hotell i närheten. De befann sig i byn Iraklise i ett hus som höll på att renoveras. Ben sprang ut och in, och plötsligt insåg morföräldrarna att han var borta.

Liknar Maddie-fallet

Då han försvann uppmärksammades det internationellt under lång tid, precis som var fallet då brittiska Madeline McCann försvann från sin familj under en resa till Portugal 2007.

I dag är Ben 25 år gammal – om han fortfarande lever.

Efter tv-vädjan har polisen i South Yorkshire fått in flera samtal. Ett av dem är från en man som säger sig "likna" Ben. Polisen kommer kontakta honom för att ta dna-prov.

Flera nya tips

Men det har också kommit in uppgifter på att Ben Needham setts på olika platser, som polisen nu lovar ska "utredas i detalj".

– Snälla ni, hjälp till att få ett slut på min familjs lidande. Jag vet att han finns där ute någonstans. Snälla, ring till polisen och få slut på detta, säger Kelly Needham.

"Känns hemskt"

Även Bens yngre syster Leighanna Needham bad om hjälp.

– Jag har varit involverad i utredningen om Ben sedan jag föddes. Att se bilder på en bror som jag aldrig träffat känns hemskt, sa hon i programmet.

Det har kommit fram spår tidigare. 1998 dna-testades en blond pojke som en turist hade lagt märke till på en strand. 2012 grävdes ett område ut i ett grekisk-brittiskt samarbete, men utan att några spår kunde säkras. Samma år kontaktades mamma Kerry Needham av en kvinna som sa att hon hade en bild på Ben i fem-sexårsåldern, men det ledde inte till något genombrott. Förra året dna-testades en ung man på Cypern, utan träff.

Polisen har med jämna mellanrum släppt bilder på Ben Needham så som man tror att han ser ut nu.

Familjen Needham träffade också den brittiska ambassadören under sitt besök i Grekland. Det var första gången under hela processen som ambassadören mötte familjen.