Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Belinda Olsson slår tillbaka mot kritikerna

Foto: Anders Ylander

Belinda Olssons serie i SVT "Fittstim - min kamp" har väckt stark kritik från flera håll.

Nu slår hon tillbaka i en intervju i DI Weekend.

– Mina program var oerhört genomtänkta och ingen hade tittat om var gjort dem som kritikerna ville, säger hon.

För drygt en vecka sedan sändes det tredje och sista avsnittet av Belinda Olssons tv-serie "Fittstim - min kamp" där programledaren ställde sig frågan om "feminismen har spårat ur".

Kritiken mot programmet har varit massiv, inte minst i sociala medier, och mitt i skottgluggen har Belinda Olsson stått.

"Skäller på mig"

I intervjun med DI Weekend avslöjar hon att hon har undvikit att läsa de grövsta påhoppen men trots det har kritiken tagit hårt.

– De är så himla arga och det känns som att det står en massa kulturmänniskor på led som vill uppfostra mig och skäller på mig för att jag inte har fattat någonting, säger Belinda Olsson till DI Weekend.

På frågan om det finns punkter där kritikerna har rätt svarar hon:

– Det finns säkert saker jag hade kunnat göra annorlunda. Men jag måste säga att mina program var oerhört genomtänkta och ingen hade tittat om jag gjort dem som kritikerna ville.

"Stolt över serien"

Belinda Olsson fortsätter:

– Jag är stolt över serien, som är som den är av flera skäl. Dels för att jag ville väcka en feministisk debatt som varit slumrande både politiskt och medialt. Dels för att jag ville nå alla tjejer och killar som jag kallar smygfeminister, men som kanske blivit bortskrämda av boken "Fittstim" och det akademiska språk som används i de den feministiska debatten.

Nu planerar Belinda Olsson höstens valprogram som hon ska göra tillsammans med kollegan Janne Josefsson. Dessutom utesluter hon inte en uppföljning av "Fittstim - min kamp".

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!