Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Bekräftat: Manafort erkänner brott i Rysslandsutredningen

Paul Manafort erkänner nu flera brott i den andra delen av åtalet mot honom.
Foto: JIM LO SCALZO / EPA / TT
Brotten gäller Donald Trumps presidentvalskampanj 2016.
Foto: EVAN VUCCI / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: EVAN VUCCI / AP TT NYHETSBYRÅN

Paul Manafort, som tidigare var Donald Trumps kampanjchef har nått en uppgörelse med Rysslandutredningens specialutredare Robert Mueller, uppger Washington Post

Enligt CBS har han gått med på att samarbeta med Robert Mueller.

Det var under fredagen som Paul Manafort erkände brott i den andra delen av åtalet mot honom.

Den andra delen av åtalet gäller brott i samband med presidentvalskampanjen 2016, där utredningen ska fastställa huruvida det har förekommit rysk inblandning i Donald Trumps valkampanj.

Enligt ABC News reportrar på plats anlände Manafort till mötet med Mueller i mörk suv, för att sedan ta sig in genom en hemlig ingång. 


Den tidigare kampanjchefen dömdes nyligen för bland annat skattefusk. 

I den andra delen av åtalet rör det sig bland annat om skattebedrägeri, konspiration mot USA, pengatvätt och olaga lobbyarbete för utländska intressen.

Specialutredaren Robert Mueller – som på fredagen nådde en överenskommelse med Paul Manafort.
Foto: EVAN VUCCI / AP TT NYHETSBYRÅN

Riskerar mellan 15 och 20 års fängelse

Enligt NBC News kan Manaforts frivilliga erkännande leda till lindrigare straff. Han ska sedan tidigare riskera mellan 15 och 20 års fängelse för samtliga åtalspunkter. 

Paul Manafort ska ha gått med på att samarbeta med specialutredaren Robert Mueller, skriver CBS och flera andra medier. 

Förhören med Paul Manafort har gång på gång skjutits upp, vilket den senaste tiden har lett till spekulationer om att Manafort och Mueller närmat sig en överenskommelse. Den andra delen av rättegången mot Manafort var planerad till måndag nästa vecka. Om den nya överenskommelsen godkänns kan det snabba på rättegången, som då beräknas bli klar i förtid.


◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.