Männen ska ha planerat en attack mot ett asylboende i Nynäshamn. Nu begärs de häktade.
Männen ska ha planerat en attack mot ett asylboende i Nynäshamn. Nu begärs de häktade.

Begärs häktade efter tillslag i Nynäshamn

Publicerad

Samtliga 14 personer begärs häktade av kammaråklagare Sara Friedman efter polisens tillslag i Nynäshamn.

Flera de misstänkta ska ha varit beväpnade med bland annat påkar och knivar.

Enligt misstankarna ska de ha planerat en attack mot ett asylboende i staden.

Det är åklagarmyndigheten som uppger att samtliga som suttit anhållna efter polistillslaget i Nynäshamn tidigare i veckan begärs häktade för förberedelse till grov misshandel i Nynäshamn i måndags.

– Jag anser att föreligger sannolika skäl beträffade alla fjorton för den rubricerade misstanken, säger åklagaren Sara Friedman till TT.

Häktningsförhandling i Södertörns tingsrätt

Häktningsförhandlingarna rörande fyra av de fjorton inleddes vid Södertörns tingsrätt under eftermiddagen. Tingsrätten har beslutat att förhandlingarna ska hållas bakom stängda dörrar.

Först ut var en 33-årig ukrainsk medborgare, som tingsrätten beslutade ska häktas, rapporterar TT.

Det var den 8 februari, alltså tidigare i veckan, som polisen valde att kontrollera ett flertal bilar i Nynäshamn. Detta sedan det inkommit tips från allmänheten. Polisen fann ett flertal tillhyggen vid kontrollen och valde att gripa de 14 männen. Bland de funna tillhyggena ska det ha funnits både påkar och knivar.

– Vi fick information om ett förestående bråk i Nynäshamn, och därför vidtog vi de här åtgärderna, sa Lars Byström, polisens presstalesman.

Enligt misstankarna ska de ha planerat en attack mot ett asylboende i staden.

 

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag