Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Bedragare lurar äldre – ska ”vaccineras” mot covid-19

Flera äldre har blivit kontaktade av personer som vill säger sig vilja göra hembesök och vaccinera dem.

Nu går polisen ut och varnar för bedragarna. 

– Vi tror att det är försök till bedrägeri. Tar man sig in hos någon, så har man möjligheter att stjäla saker, säger Christina Hallin, presstalesperson på polisen. 

Under onsdagen ska det kommit till polisens kännedom att en eller flera personer försökt lura äldre. Bedragarna ska ha ringt hem till sina tilltänkta offer och utgett sig för att vara från hemtjänsten.

– De har blivit uppringda av personer som sagt att: ”Vi kommer kommer komma hem till dig och vaccinera dig. Du kommer även få prata med en läkare”, säger polisens presstalesperson Christina Hallin.

Två samtal från bedragarna har anmälts till 114 14 under dagen. Personerna som utsatts ska vara hemmahörande i Mora och Borlänge i Dalarna. Ytterligare tre samtal har inkommit till sjukvårdsregion Värmland. 

– Vi har inte fått kännedom om att någon blivit utsatt för ett fullbordat brott, säger Christina Hallin.

”Enligt sjuksköterskor på 1177 - Värmland/Dalarna kontaktas ingen på detta sätt för att boka in tid för vaccination i bostaden”, skriver polisen på sin hemsida. 

Se även: Nya coronabedrägerierna – lurar äldre på kortnummer

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.