Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

"Bebisburka skyddar mot sexövergrepp"

Uttalandet från Abdullah Daoud får hård kritik på Twitter. Foto: Thinkstock

En muslimsk ledare och ledare i Saudiarabien uppmanar invånarna att klä sina spädbarnsflickor i burka.

Anledningen: det skulle skydda spädbarnen mot sexuella övergrepp.

Nu riktas skarp kritik mot honom på Twitter, rapporterar al Arabiya.

Abdullah Daoud.Den muslimske schejken och ledaren Abdullah Daoud medverkade i muslimska tv-kanalen "al-Majd TV". Där uppmanade han kvinnor boende i Saudiarabien att klä sina spädbarnsflickor i burka för att de då skulle skyddas bättre mot sexuella övergrepp.

Kort därpå gick mängder av saudier till attack mot schejken då de ansåg att han smutskastade islam, och inskränkte barnens och föräldrarnas integritet:

"Saudiske ledaren Abdullah Daoud anser att bebisflickor ska bära burka för att undvika sexuella trakasserier. Varför inte skaffa en fatwa mot de som trakasserar bebisarna i stället?", skriver den marockanska journalisten och författaren Laila Lalami på Twitter.

Domare kritiserar bebisburkan

Även schejken Mohammad al-Jzlana, som tidigare har arbetat som domare inom det saudiarabiska rättsväsendet, riktade skarp kritik mot Abdullah Daoud. Han berättar även att blir illa till mods varje gång han ser en familj med ett spädbarn klätt i burka, eftersom han anser att det är orättvist mot barnet.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.